Nyhed
04. okt. 2019 | 13:09

De Niro sagsøgt for chikane og diskrimination

Foto | Niko Tavernise
Robert De Niro spiller gangsteren Frank Sheeran i The Irishman, men ifølge en tidligere assistent er han heller ikke selv noget moralsk dydsmønster.

Den tidligere assistent Graham Chase Robinson anklager skuespilleren, efter han har sagsøgt hende.

Af Frederik Hoff

Robert De Niro er i vælten for tiden.

Han er aktuel i Joker og Martin Scorseses storroste The Irishman, der har premiere på Netflix 27. november. Samtidig er skuespilleren endt i et juridisk slagsmål med en tidligere ansat i sit selskab.

I et søgsmål har han anklaget Graham Chase Robinson for at have tilranet sig penge fra hans produktionsselskab og for at have brugt sine arbejdstimer på at binge serier.

Nu svarer Robinson igen med et søgsmål, hvori hun anklager De Niro for at kønsdiskriminere ved at betale hende mindre i løn end de mandlige medarbejdere samt for chikane.

Klask på ballerne
Chikanen skal bestå i umotiveret, fysisk kontakt, seksuelt ladede kommentarer og tildeling af stereotypisk kvindelige opgaver som husarbejde, skriver britiske The Guardian.

Desuden skal Robert De Niro efter sigende have set passivt til, imens to mandlige medarbejdere klaskede Robinson på ballerne.

Det stod på, imens Robinson arbejdede som assistent for De Niro på hans filmselskab Canal Productions, som hun forlod i april måned.

Selv om hun startede som De Niros assistent, endte hun sin tid i firmaet som vicepræsident for produktion og finans.

Taktisk sagsanlæg
Graham Chase Robinson påstår at have bedt sin advokat advare selskabet om det søgsmål, hun overvejede, allerede da hun forlod selskabet.

Som modsvar har skuespilleren og selskabet – ifølge Robinson – skyndt sig at sagsøge hende for at sikre sig en bedre position i sagen.

Robert De Niro anklager Robinson for at have brugt tusindvis af dollars fra firmaets konto på dyre restauranter og rejser. Det påstås også, at hun har benyttet fire arbejdsdage på at se 55 afsnit af tv-serien Friends.

Robinson afviser i sit søgsmål anklagerne og siger, at Robert De Niro personligt har godkendt samtlige transaktioner, samt at hun ikke har danderet den i arbejdstiden.

Ifølge The Guardian kalder Robert De Niros advokat beskyldningerne for ”mere end absurde”.

Trailer: The Irishman

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko