Nyhed
22. feb. 2009 | 16:37

Den hårdeste film jeg har lavet

Den Oscar-nominerede Mickey Rourke fortæller om sin turbulente karriere.

Af Jesper Bo Petersen

Rollen som falleret showbryder i Darren Aronofskys The Wrestler skaffede Mickey Rourke en invitation til The Academy Awards.

Filmen, der indbragte Rourke en Golden Globe, markerer et højdepunkt i den 56-årige skuespillers turbulente karriere.

Med rollen i The Wrestler er skuespilleren, der i 1990’erne forsøgte sig som professionel bokser, for alvor vendt tilbage på Hollywoods A-liste. Men det var hårdt arbejde.

”Da jeg mødte Darren, sagde han: ’Du skal lytte til alt, hvad jeg siger. Du skal gøre alt, hvad jeg beder om, og du får ikke en krone for det.’ Og jeg sagde: ’Ok, lad os komme i gang,’” siger Mickey Rourke i samtale med Ekkos Hollywood-reporter, Ray Arco.

”Darren fik mig til at gå til wrestling-træning i tre måneder for at lære at wrestle, men også for at være sammen med wrestlerne – hele den første måned havde jeg problemer med at få de der forbandede tights på,” fortæller han og tilføjer:

Sexsymbol i 80’erne
Mickey Rourke var en stjerne i 1980’erne.

Han udfoldede blandt andet sit talent i Francis Ford Coppolas Motorcykeldrengen (1983), og den herostratisk berømte 9½ uge (1986) gjorde ham til et verdensomspændende sexsymbol. Han spillede privatdetektiven Angel i Alan Parkers okkulte Djævelen i hjertet (1987).

Men i 1990’erne blev Rourke dømt ude, med alvorlige psykiske problemer. Men nu er han tilbage.

”Læg mig i kisten, når jeg er død, ikke mens jeg stadig trækker vejret. Jeg har stadig nogle ting, jeg gerne vil opnå. The Wrestler er den hårdeste film, jeg har lavet, men også den jeg er mest stolt af, for jeg ved hvor meget, jeg har givet den,” siger Mickey Rourke.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko