Nyhed
04. okt. 2017 | 10:12

Blade Runner i de forløbne 30 år

Foto | Alcon Entertainment
Replikanten Trixie er ved at blive fanget af mennesker, som vil udrydde de ustyrlige robotter i Blackout 2022, hvor replikanter prøver at skjule sig blandt mennesker.

I morgen torsdag har Blade Runner 2049 premiere. Varm op med tre kortfilm, der fortæller om, hvad der er sket siden sidst.

Af Kjartan Hansen

Da vi sidst så Deckard (Harrison Ford) og Rachel (Sean Young), forlod de Los Angeles og gik en uvis fremtid i møde. Ville Rachel leve længere end fire år, og var Fords karakter selv en replikant – menneskelignende robot?

Et utal teorier om slutningen har været i omløb, siden Blade Runner havde premiere i 1982. 

Sci-fi-dramaet er blevet en af historiens mest kultdyrkede film, og i morgen torsdag, når der er premiere på Blade Runner 2049, får vi måske svar på nogle spørgsmål, som stadig står åbne.

Men allerede før premieren kan du blive klogere på, hvad der er sket i de 30 år, der er gået siden sidst.

Denis Villeneuve præsenterer nemlig tre kortfilm, der følger udviklingen i de mellemliggende år, og forleden blev den sidste – instrueret af Shinichiro Watanabe – offentliggjort. 

Mere lydige replikanter
Kortfilmene giver os forhistorien til Blade Runner 2049, der handler om, hvordan den nye konflikt opstår mellem replikanter og mennesker.

Efter Deckard og Rachel flygtede fra Los Angeles, blev replikanterne bandlyst, fordi de var for svære at styre. 

Men i kortfilmene har Niander Wallace (Jared Leto) skabt en ny type replikanter, som vi formentlig kommer til at se mere til. De er mere lydige og disciplinerede end de gamle, og de kan vise sig at være et farligt våben i de forkerte hænder.

Den tredje kortfilm har titlen Blackout 2022. Den finder sted før de andre to og er den klart mest interessante – også æstetisk. Den afslører en hændelse, som har stor betydning for, hvad der sker i Villeneuves nye Blade Runner-film.

Replikanterne udfører nemlig en aktion, som gør det lettere for dem at skjule sig blandt mennesker. Men de bliver snart afsløret igen. 

På filmens hjemmeside kan man også finde en tidslinje, der viser begivenhederne i de forløbne 30 år.

Blackout 2022

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko