Nyhed
27. sep. 2017 | 07:15

Anmeldere vilde med ny Blade Runner

Foto | Roger Deakins
Den nye Blade Runner 2049 foregår 30 år efter den første film og følger Ryan Gosling, der skal opspore Rick Deckard (Harrison Ford) i et futuristisk Los Angeles.

De bange anelser bliver gjort til skamme, hvis man skal tro de første reaktioner fra amerikanske anmeldere. Blade Runner 2049 er et nyt mesterværk.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Blade Runner 2049 er med god grund blevet imødeset som en af årets mest spændende premierefilm. 

Opfølgeren til Ridley Scotts sci-fi-klassiker er instrueret af fremragende Denis Villeneuve og har stjerner som Ryan Gosling, Harrison Ford og Jared Leto i hovedrollerne. 

Var man spændt på resultatet, tyder noget på, at man godt kan begynde at ånde lettet op og bare glæde sig endnu mere til den danske premiere 5. oktober. 

I hvert fald er de allerførste spæde reaktioner fra USA mildest talt begejstrede.

Fænomenal og bjergtagende
Der er ikke sluppet egentlige anmeldelser ud endnu, men flere amerikanske kritikere har luftet deres umiddelbare vurdering af filmen på Twitter, og det skorter ikke på superlativerne. 

”Gode nyheder! Blade Runner 2049 er en forrygende fortsættelse og udvidelse af den originale film. Jeg havde ikke håbet på meget, men endte med at elske den (selv Jared Leto!),” skriver Jordan Hoffman, der anmelder for The Guardian og Vanity Fair, på Twitter. 

”Buk jer alle sammen for Denis Villeneuve. Han har gjort det umulige og leveret en kæmpe home run med Blade Runner 2049. Elsker den,” lyder det fra Steven Weintraub, der er anmelder for netmediet Collider, på Twitter. 

”Selv hvis du ikke er interesseret i filmen, er den bjergtagende fotografering af Roger Deakins værd at beundre. Han er Gud,” fortsætter Weintraub i endnu et tweet. 

Eric Eisenberg, anmelder for amerikanske CinemaBlend, er også oppe på de helt høje nagler. 

Blade Runner 2049 er fænomenal. Visuelt svimlende sci-fi med film noir-rødder, der skinner igennem et skarpt, snørklet mysterium. Den hidtil bedste film i 2017,” mener Eisenberg. 

Blade Runner i Ekko
I det aktuelle nummer af Ekko skriver Flemming Kaspersen om Ridley Scotts originale Blade Runner fra 1982 og dens filmhistoriske position og betydning.

Han slutter af med at spekulere i, om Blade Runner 2049 bare fiser ud som en forglemmelig efterfølger, eller om den bliver et nyt og helstøbt værk.

Noget tyder på, at det sidste er tilfældet, og at Denis Villeneuve har skabt et nyt mesterværk, der kan leve fuldt ud op til den oprindelige film.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko