Nyhed
30. aug. 2017 | 09:58

Nye kortfilm varmer op til Blade Runner 2049

Foto | Roger Deakins
Jared Leto spiller en af hovedrollerne i Blade Runner 2049 som den nye leder af Tyrell Corporation, der producerer Nexus-replikanterne. En ny kortfilm varmer op til premieren til oktober.

Ridley Scotts søn har instrueret den første af tre små film, der bygger bro mellem handlingen i den oprindelige Blade Runner og Denis Villeneuves efterfølger.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Vi nærmer os med hastige skridt premieredatoen på Blade Runner 2049, der er en af årets mest imødesete film.

Denis Villeneuves efterfølger til den oprindelige Blade Runner kommer i de danske biografer den 5. oktober og har Ryan Gosling, Jared Leto, Robin Wright og naturligvis Harrison Ford i hovedrollerne.

Kan man ikke vente helt til oktober, er der måske hjælp at hente i tre nye kortfilm, der bliver lanceret løbende op til premieren.

Den nye Blade Runner 2049 tager handlingen op 30 år efter historien i den oprindelige, der foregår i 2019. De tre kortfilm placerer sig derfor kronologisk i den mellemliggende periode og lægger nye alen til det fascinerende Blade Runner-univers. De skal fungere som en slags forklaring på, hvad der er sket mellem de to spillefilm.

Det er filmsiden Collider, der bringer nyheden og den første af de tre film. 2036: Nexus Dawn, som den hedder, foregår i 2036 og handler om Jared Letos karakter Niander Wallace – se den nederst!

Scott junior instruerer
I starten af 2036: Nexus Dawn fortæller Denis Villeneuve om sin fascination af universet og introducerer den første af de tre kortfilm, der er lavet af Luke Scott som ganske rigtigt er søn af Ridley Scott.

Ridley Scotts oprindelige Blade Runner handler om Harrison Fords jagt på replikanter af mærket Nexus, en slags mennesketro robotter designet af Tyrell Corporation.

2036: Nexus Dawn løfter lidt af sløret for en ny generation af Nexus 9-replikanter og ikke mindst Letos karakter Niander Wallace, den nye leder af Tyrell Corporation og muligvis et megalomanisk vanvittigt geni.

Vi oplever kun én replikant i kortfilmen (eller gør vi?), men mødet med Nexus 9-generationen tyder på, at replikanterne kan ty til våben og blindt underlægge sig deres skaber. Formentlig en farlig udvikling, når skaberen er den mystiske Niander Wallace.

De resterende Blade Runner-kortfilm får premiere løbende frem til oktober.

Nexus: 2036

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko