Nyhed
04. jan. 2011 | 09:56

Den uskyldige pige er død

Skuespillerinden Tove Maës, der kæmpede med et image som sød og uskyldig, er død i en alder af 89 år.
Af Helene Withington

Tove Maës vidste, at hun ville være skuespiller, fra hun var seks år gammel. Men der skulle et kontorjob og et malkepigejob til, før hun turde gå skuespillervejen.

Hun startede sin skuespillerkarriere på Odense teater i 1942 og debuterede på film seks år senere med Billet mrk. Samme år kom også Ditte menneskebarn, som hun stadig er mest kendt for.

Ud over en række uskyldige Morten Korch-film markerede hun sig i 1950’erne også i rollen som sindssyg pige i Svend Aage Lorentzens eksperimenterende Himlen er blå fra 1954, der indbragte hende en Bodil for bedste birolle.

Der skulle komme endnu to Bodil-priser for bedste skuespillerinde til kaminhylden, den ene for Det er nat med fru Knudsen fra 1971 og den anden for Erik Clausens Felix fra 1981.

Større talent end image
På tv er Tove Maës kendt for serier som Matador, hvor hun spillede fru byrådssekretær Lilly Lund, og senere Riget I, hvor hun spillede frøken Zakariassen.

Det lillepige-image, som Tove Maës fik påklistret på grund af rollerne i Ditte menneskebarn og Morten Korch-filmene, irriterede hende selv. Og hun viste da også et større talent end som så, når hun fik mulighed for at vise, hvad hun i virkeligheden kunne.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko