Nyhed
12. mar. 2020 | 13:52 - Opdateret 13. mar. 2020 | 10:33

Det Danske Filminstitut lukker også ned

Foto | Jørgen True
På en eksklusiv addresse midt i København over for Kongens Have ligger Det Danske Filminstitut, som dog bliver ganske tomt de næste to uger.

Filminstituttet på Gothersgade har sendt alle sine medarbejdere hjem, og der vil ikke blive udbetalt ny produktionsstøtte, før myndighederne har lempet på coronavirus-bekæmpelsen.

Af Claus Christensen

Landets biografer er blevet lukket som følge af den frygtede coronavirus. Nu følger dansk films kommandocentral, Det Danske Filminstitut, efter.

Filminstituttet ligger på Gothersgade 55 i København og tæller op imod 150 medarbejdere. Frem til den 27. marts arbejder de alle sammen hjemme, oplyser Filminstituttets ledelse i en pressemeddelelse.

Det betyder også, at der ikke vil blive udbetalt støttebevillinger på mere end 150.000 kroner, og der vil umiddelbart kun blive givet penge til manuskriptskrivning og udvikling af projekter.

Eller sagt med andre ord: Der bliver givet produktionsstøtte til nye projekter, så længe Danmark befinder sig i en corona-undtagelsestilstand. Filminstituttet udbetaler dog stadig allerede bevilget støtte.

Man kan dog stadig træffe medarbejdere på telefon og mail, ligesom det er muligt at få et virtuelt møde, oplyser Filminstituttet i sin pressemeddelelse.

Cinemateket, der normalt viser film for publikum, holder også lukket.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko