Nyhed
12. mar. 2020 | 11:09

Landets biografer lukker frem til 27. marts

Foto | Danske Biografer
Der bliver de næste to uger lutter tomme stole i landets biografer, som for manges vedkommende allerede har truffet beslutning om at lukke efter myndighedernes corona-påbud.

Organisationen Danske Biografer anbefaler sine medlemmer at lukke biografen med øjeblikkelig virkning. ”Det er mit klare indtryk, at opfordringen vil blive fulgt,” siger direktør Lars Werge.

Af Claus Christensen

Landets suverænt største biografklæde, Nordisk Film Biografer, besluttede i morges at lukke alle deres biografer. Lukningen gælder foreløbigt til den 27. marts.

Nu opfordrer organisationen Danske Biografer, der tæller over 160 biografer over hele landet, sine medlemmer til at lukke dørene.

”Der er fra torsdag (12. marts) ikke længere mulighed for at gå i biografen. I forlængelse af regeringens og myndighedernes nye, omfattende foranstaltninger for at begrænse corona-epidemien (Covid-19) har bestyrelsen for brancheorganisationen Danske Biografer torsdag morgen anbefalet sine medlemmer at lukke med øjeblikkelig virkning,” skriver organisationen på sin hjemmeside.

”En række biografer og biografkæder har allerede truffet den beslutning, men også de mindre biografer med sale til færre end 100 tilskuere følger trop,” lyder det videre.

Danske Biografers direktør, Lars Werge, siger til Filmmagasinet Ekko, at medlemmerne tager situationen dybt alvorligt.

”Jeg havde et telefonmøde med bestyrelsen her til morgen. Både de store biografkæder og de store provinsbiografer er helt med på at lukke. De små biografer og foreningsbiograferne har en størrelse, som ikke nødvendigvis er omfattet af regeringens påbud om aflysning af arrangementer over 100. Men det er mit klare indtryk, at vores opfordring vil blive fulgt af alle danske biografer,” siger Lars Werge.

Han fortæller, at biografgæster, der har købt billet, kan forvente at få deres penge refunderet.

”Er der folk, som har købt billet til i dag eller de kommende dage, så bliver billetterne selvfølgelig refunderet eller de får et tilgodebevis.”

Biografklub Danmark har 221.000 medlemmer, som kan se udvalgte film til halv pris. Klubben vil sørge for, at deres medlemmer ikke mister en rabatkupon, hvis de har købt billet til en forestilling, der nu er blevet aflyst.

Næste film i Biografklub Danmark er Greta Gerwigs periodedrama Little Women, der skulle have haft premiere den 26. marts, men indtil videre er udskudt.

”Ligesom alle andre afventer vi myndighedernes anbefalinger om, hvornår det hele kan åbne igen. Det er godt, at biograferne tager situationen alvorligt. Men det kunne selvfølgelig være rart, hvis man kunne genåbne biograferne til påskeferien i starten af april. For danskerne vil få brug for at forsamle sig igen,” siger Lykke Lind Thomsen, der er direktør i Biografklub Danmark.

”Mange oplever i disse tider værdien i at kunne være sammen om noget. Det er jo netop biografernes styrke. De er en meget stor del af den danske kultur. Så jeg håber, at folk igen vil kunne finde glæden ved at gå i biograferne sammen,” siger Lykke Lind Thomsen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko