Nyhed
12. apr. 2019 | 09:51

Disney afslører planer for streamingtjeneste

Foto | Disney
En spinoff-serie i Star Wars-universet, The Mandalorian, er en af de eksklusive titler, der skal få millioner af brugere til at købe abonnement på streamingtjenesten Disney+.

Disney+ forventes sidst på året at have en billig streamingtjeneste klar herhjemme. Med film og serier fra Marvel, Star Wars og Pixar vil selskabet tage kampen op med Netflix.

Af Nicki Bruun

Den store streaming-krig bryder for alvor løs den 12. november. Her går mediegiganten Disney nemlig i luften med streamingtjenesten Disney+, der skal tage kampen op med særligt Netflix.

Det meddeler Disney på et møde i hovedkvarteret i Los Angeles for selskabets investorer.

Startdatoen er på amerikansk jord, men ifølge det britiske branchemagasin Screen er det planen, at Disney+ rammer det vesteuropæiske marked – som inkluderer Danmark – i slutningen af 2019.

Prisen på Disney+ blev også afsløret på mødet. I USA kommer streamingtjenesten til at koste 6,99 dollars. Det svarer til cirka 45 kroner om måneden og er omkring halvdelen af et Netflix-abonnement. Om det også bliver prisen herhjemme, vides endnu ikke.

Til gengæld oplyste Disney, at man forventer at have mellem 60 og 90 millioner brugere på tjenesten i 2024. Heraf regner selskabet med, at to tredjedele af dem er uden for USA.

The Simpsons som streaming
Indholdet på Disney+ kommer især til at være titler, som Disney ejer gennem opkøb af Marvel, Lucasfilm og Pixar.

Således vil de populære superheltefilm, Star Wars-brag og animationsfilm være at finde på Disney+. Dertil bliver en række film og serier fra de samme universer produceret direkte til streamingtjenesten, så de er tilgængelige, når den går i luften.

Med det seneste opkøb af konkurrenten Fox har Disney også sikret sig rettighederne til en af verdens mest populære serier: The Simpsons. Alle 30 sæsoner af serien bliver tilgængelige på den nye streamingtjeneste, der efter planen kommer til at indeholde 50 originale serier efter fem år.

Senere i år kommer også Apple TV+, der er mediegiganten Apples streamingtjeneste. Den vil ligeledes indeholde for mange milliarder kroner af originalt indhold.

Den har ifølge Ekkos blogger alle forudsætninger for at blive en succes. Men Apple kommer altså til at konkurrere på et marked med nærmest uendelige tilbud.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko