Nyhed
26. nov. 2019 | 18:50

Disney-fortsættelse sætter rekord

Foto | Disney
Søstrene Elsa og Anna fortsætter i Frost 2 deres eventyr med både mennesker og dyr som manden Kristoffer og hans loyale rensdyr Sven.

Frost 2 har skovlet penge ind i den globale åbningsweekend og sikrer filmselskabet med museørerne det bedste økonomiske år nogensinde.

Af Nicki Bruun

Første juledag får Frost 2 premiere i Danmark, men Disneys fortsættelse til megasuccesen fra 2013 har allerede slået flere rekorder, hvad indtjening angår.

Filmen fik premiere i USA i fredags og tjente næsten 900 millioner kroner i åbningsweekenden, skriver branchemediet The Hollywood Reporter.

På verdensplan har Frost 2 på bare tre dage allerede indtjent 2,5 milliarder kroner.

Det placerer den musikalske fortælling løst baseret på H.C. Andersens Snedronningen på toppen af en særdeles indbringende liste. Tidligere i år satte Toy Story 4 rekord for bedste åbningsweekend til en animationsfilm med 1,6 milliarder kroner.

Frost 2 ser med andre ord ud til at gå en forrygende juletid i møde.

Musens magt
Frost
solgte i 2013 intet mindre end 563.161 billetter herhjemme og fik en global indtjening på svimlende 8,7 milliarder kroner.

Det gjorde historien om søstrene Anna og Elsa til den mest indbringende animationsfilm nogensinde, men den rekord kan nu blive slået af fortsættelsen.

Dermed er det nærmest magtfuldkomne filmselskab, Disney, i gang med endnu et år, hvor pengene bare er væltet ind.

Giganten med museørerne har allerede indtjent over 73 milliarder kroner ved billetlugerne verden over, skriver The Hollywood Reporter.

Og med Frost 2 på vej ud i flere markeder samt Star Wars: The Rise of Skywalker på trapperne – den får premiere i Danmark og det meste af verden 18. december – bliver det endnu et rekordår for Disney.

Trailer: Frost 2

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko