Nyhed
08. maj 2019 | 12:28

Disney gør klar til at overtage verden

Foto | 20th Century Fox
De blå væsner fra Avatar var en del af prisen, da Disney opkøbte konkurrenten 21st Century Fox for et astronomisk beløb.

Mickey Mouses gamle medieselskab har afsløret planerne for de næste film i deres populære franchises Avatar og Star Wars samt nyt fra Steven Spielberg.

Af Nicki Bruun

Som om det ikke var nok, at Disney lige nu er i gang med at slå rekorden for verdens mest indtjenende film med Avengers: Endgame, har medieselskabet med museørene lagt store planer for yderligere verdensovertagelse.

Marvels seneste superheltebrag skal tage rekorden fra James Camerons Avatar fra 2009, der dengang tilhørte 21th Century Fox, men som i mellemtiden er blevet opkøbt af netop Disney for et astronomisk beløb.

Og de har planlagt intet mindre end fire nye film om universet, hvor blå væsner kæmper for at være i fred fra krigeriske mennesker.

Vi skal dog vente lidt længere end oprindeligt tænkt på den første fortsættelse, der var premierelagt 18. december 2020. Den står nu til at få premiere 17. december 2021, mens Avatar 3 kommer i 2023 og de næste to også rammer biografer med to års mellemrum i 2025 og 2027.

Så det handler om at finde en kalender, der gælder otte år ud i fremtiden. Disney har nemlig også offentliggjort datoer på film i selskabets andre populære franchises.

Disney stjæler julen
Disney har desuden afsløret planerne for en ny Star Wars-trilogi, der tager over, når episode IX – The Rise of Skywalker – til december har afsluttet den nuværende trilogi.

Den første film får premiere i december 2022, mens de to andre også ligger i juleperioden i 2024 og 2026. Fra næste år igen og frem til 2027 har Disney altså sat sig tungt på julesalget i biograferne.

Det vides på nuværende tidspunkt ikke, om filmene er af Rian Johnson, der stod bag The Last Jedi fra 2017, eller Game of Thrones-skaberne David Benioff og D.B. Weiss.

De er hver især i fuld sving med arbejdet på deres respektive film i Star Wars-universet. Men hvordan det mere præcist forholder sig, vil Disney og producenten Lucasfilm ikke afsløre endnu.

Flere superhelte
Opkøbet af Fox betyder også, at ligeledes Disney-ejede Marvel Studios overtager styringen med de superhelte, som hidtil har tilhørt konkurrenten.

Dermed kan Disney sparke et nyt franchise i gang omkring især superheltegruppen X-Men, men der er ikke offentliggjort nogle planer om det endnu.

Disney venter sandsynligvis på at se, hvordan det kommer til at gå den næste i rækken – Dark Phoenix – når filmen får premiere i næste måned.

Endelig har Disney også afsløret premieredatoer på en lang række enkeltstående film. For eksempel kommer Steven Spielbergs filmatisering af West Side Story til december 2020, så der ikke skal gå en jul uden en storfilm fra Disney.

Instruktøren arbejder også på Indiana Jones 5, der står til premiere 9. juli 2021.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko