Nyhed
15. feb. 2017 | 11:45

Downey Jr. og Linklater laver film om svindler

Foto | Matthew Libatique
Robert Downey Jr. har været på adskillige teknologi-eventyr som Iron Man. Nu vil han lave film om virkeligheden sammen med instruktøren Richard Linklater.

Iron Man-skuespilleren og Boyhood-instruktøren vil fortælle den autentiske historie om en læge, der indopererede gedetestikler i mennesker.

Af Julie Mai Laursen

Robert Downey Jr. og Richard Linklater er på mange måder modsætninger.

Hvor Downey Jr. i høj grad har dedikeret sit talent til fantasi og teknologieventyr (blandt andet som Iron Man), har Richard Linklater brugt sin karriere på at komme så tæt på virkeligheden som muligt.

Han optog således opvækstfortællingen Boyhood over tolv år for at gøre den så realistisk som muligt.

Nu har det umage par slået sig sammen om et filmprojekt, som både handler om virkelighed og teknologisk opfindsomhed. Det fortæller Annapurna Pictures, der står bag projektet, i en pressemeddelelse.

Baseret på podcast 
Med Linklater i instruktørstolen og Downey Jr. foran kameraet er planen at filmatisere den virkelige historie om svindlerlægen Dr. John Brinkley.

Historien blev for nylig fortalt i et afsnit af Gimlet Media-podcasten Reply All med titlen Man of the People.

Idéen til filmen, som endnu ikke har fået en titel, er baseret på den populære podcast.

”Podcasten fortæller den sande historie om charlatanen Dr. John Brinkley, som svindler sig vej til berømmelse og rigdom ved brug af falsk medicin, populisme og datidens nyeste teknologi: radio,” lyder det i pressemeddelelsen, der fortsætter:

”Efterhånden som Brinkleys berømmelse vokser, bliver han bemærket af Dr. Morris Fishbein, der er redaktør for tidsskriftet AMA. Og Fishbein begynder en ti år lang kamp for at stoppe ham.”

Indopererede gedetestikler
Dr. John Brinkleys historie er en kulørt og grotesk fortælling om en samvittighedsløs mand, der har en særlig evne til at udnytte medieudviklingen.

I sin ungdom fuskede Brinkley sig til dagen og vejen ved at udgive sig for at være læge gennem en forfalsket licens. Men hans store berømmelse startede, da han begyndte at operere gedetestikler ind i mennesker, som et middel mod impotens.

Selv om mange betvivlede hans metoder, formåede Brinkley at fortsætte og leve højt på sine fuskoperationer i næsten to årtier.

Senere startede han sin egen radiostation, hvor han gav medicinske råd og viste et stort talent for at bruge mediet til at blive berømt.

Historien blev sidste år fortalt i dokumentarfilmen Nuts, der bruger udsagn fra historiske eksperter og animation til at dokumentere Brinkleys innovative vej til berømmelse.

Den fiktive udgave af fortællingen produceres af Megan Ellison fra Annapurna Pictures og Robert Downey Jr. gennem selskabet Team Downey. Linklater skal co-producere med sit eget selskab Detour Filmproduction i samarbejde med Gimlet Media.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko