Ekko Shortlist Awards 2023
04. okt. 2023 | 11:56

Dynamisk duo er værtspar for Ekkos prisfest

Plakatdesign | Hedda Rysstad

Satirikeren Lasse Dein har slået benene væk under landet med sin musikalske humor, og skuespilleren Kristoffer Eriknauer spiller roller på både Det Kongelige Teater og TikTok. 

Satirikeren Lasse Dein og skuespilleren Kristoffer Eriknauer bliver værtspar for Ekko Shortlist Awards 2023, hvor de med sang og dans vil skabe et brag af en fest.

Af Claus Christensen

Der er kun halvanden måned til Ekko Shortlist Awards 2023, som finder sted den 17. november kl. 19 i Bremen Teater.

Det bliver en stor aften, hvor Filmmagasinet Ekko for tiende gang hylder morgendagens filmskabere og -stjerner samt de bedste kortfilm, der er kommet på Ekko Shortlist i det forløbne år.

Onlinehitlisten indeholder over 1500 film og er den eneste af sin art i verden.

Værterne ved årets prisuddeling er nu fundet. Det er skuespillerne, satirikerne og vennerne Lasse Dein og Kristoffer Eriknauer. De er i øjeblikket blandt de mest spændende talenter i dansk film, musik og teater.

Deres fornemste opgave bliver at føre publikum, de nominerede og vinderne gennem et brag af en aften på Bremen Teater i København.

Køb billet her

Har udløst mange grin
Midtjyden Lasse Dein er både satiriker, manuskriptforfatter, musiker, skuespiller og podcastvært. Siden optagelsen på DR’s talenthold har han udløst mange grin blandt danskerne.

Lasse har ud over sit arbejde på P3 Satire været hovedrolleindehaver og forfatter på tv-serien Maskulin. Han har skrevet og fremført titelsangen til Hella Joofs spillefilm Meter i sekundet og senest brilleret med podcasten Mellem Projekter, der netop er blevet nomineret til Årets Fiktive Fortælling af Prix Audio.

Skuespiller og performer Kristoffer Eriknauer debuterede med sin selvskrevne forestilling Mobbedreng og blev uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2022.

Han har tidligere haft en rolle i den prisvindende forestilling Arven på Det Kongelige Teater, ligesom han i øjeblikket medvirker i Don Juan ligeledes på Det Kongelige Teater.

Hyldest til fællesskabet
Kristoffer har haft foden inden for kortfilmenes verden med Super16-filmen Flygt, frys, kæmp, mens danskerne til efteråret kan opleve ham i sæson 2 af den populære DR-serie Salsa og senere i TV 2-serien De bedste år.

Foruden skuespillet udfolder Kristoffer Eriknauer sine satiriske talenter på Instagram og TikTok, hvor flere tusinde følgere ser hans tåkrummende morsomme sketches om alt fra curlingforældre til naturvinstjenere og skuespillere som ham selv.

”Jeg har tidligere selv siddet blandt publikum til Ekko Shortlist Awards, så det er en stor ære at få lov til at træde i værtsskoene sammen med Lasse – og så endda til ti års jubilæum! Vi glæder os meget til at hylde alle de ildsjæle, som har bidraget til dansk kortfilm i løbet af det seneste år,” fortæller Kristoffer Eriknauer, mens Lasse Degn fortsætter:

”Særligt kortfilm demonstrerer, hvor meget man kan skabe for få midler og stor drivkraft. Det er vigtigt at støtte op om de projekter, så de ikke forsvinder i havet af spillefilm. Det er jo fedt at lave film, og det skaber en fællesskabsfølelse, som vi vil sørge for at tage med til Bremen den 17. november.”

Jury af førende filmfolk
Filmmagasinet Ekko afslører snart den professionelle jury af førende filmfolk, som skal finde frem til de nominerede i prisuddelingens tretten kategorier.

Når de nominerede offentliggøres i slutningen af oktober, kan brugerne af Ekko Shortlist stemme på deres favoritter frem til en uge før festen. Vinderne bliver fundet i en sammentælling mellem publikums stemmer og juryens vurdering i forholdet 50/50.

Efter stor succes de sidste to år uddeles Diversitet Prisen igen ved Ekko Shortlist Awards 2023 i samarbejde med FILM&TVGruppen i Dansk Journalistforbund.

Prisen gives til en arbejdsplads, en producent, en broadcaster eller en enkelt person, som gør en særlig indsats for at inkludere alle mennesker uanset køn, seksualitet, alder, etnicitet og social klasse.

Alle har mulighed for at indstille nomineringer til prisen ved at skrive til ekko@ekkofilm.dk med bud på en kandidat og en kort begrundelse. Forslag skal modtages senest onsdag den 1. november kl. 12.

Køb billet nu for at sikre en plads til den eftertragtede aften, hvor fremtidens filmskabere er i højsædet.


Værterne til Ekko Shortlist Awards 2023 Kristoffer Eriknauer og Lasse Dein har ladet sig inspirere af plakaten til den smukke cowboy-klassiker Brokoback Mountain. 

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards 2023

Prisuddeling for danske filmskabere og deres kortfilm.

Startede i 2014 og finder i år sted den 17. november kl. 19 i Bremen Teater.

Stem på de nominerede film.

Køb billet!

Ekko Shortlist Awards 2023 er støttet af Det Danske Filminstitiut, Producentforeningen, FAF, FILM&TVGruppen, Dansk Skuespillerforbund, Danske Dramatikere, ANIS, Dansk Filmfotograf Forbud og Politiken-Fonden.

© Filmmagasinet Ekko