Sponsoreret
03. dec. 2021 | 14:44

En verden af skønne julefilm

Foto | John Hora
Den søde mogwai Gizmo er uforvarende ved at ødelægge julen, da hans knap så nuttede artsfæller terroriserer lokalområdet i perlen Gremlins.

På Blockbuster kan man finde et hav af forrygende film og julekalendere, der er perfekt selskab til højtiden. Vi anbefaler seks af de bedste.

Af Filmmagasinet Ekko

Det er blevet december og snevejr i det danske land.

Efterhånden som vi kommer nærmere juleaften, giver det bedre og bedre mening at krybe ind under dynen i mørket og nyde en god julefilm eller en hyggelig julekalender.

Blockbuster står klar til at dække selv det største julebehov med over 160 film og serier!

På streamingtjenesten kan man se alt fra de bedste julekalendere fra flere generationer (som DR’s Julefeber) over sjove og romantiske julefilm (Love Actually) til populære klassikere (Det er herligt at leve).

Der er sågar uhyggelige gysere med et juletwist, ligesom man kan finde filmene i Disneys populære Frost-serie.

Herunder anbefaler vi seks af de mange gode juleoplevelser, som man kan få på Blockbuster.

Den tid på året

Paprika Steens kaotiske komedie er noget så sjældent som en dansk julefilm for voksne. Den er samtidig en af de sjoveste danske film i nyere tid og ifølge Ekkos anmelder en fremtidig klassiker.

De fleste vil kunne genkende den travlhed og alarm, som julen i filmen er lig med. Hele familien skal samles hjemme hos Katrine og Mads (Paprika Steen og Jacob Lohmann), men over julemaden og gaveræset vælter skeletterne ud af skabet.

Et knivskarpt manuskript af dramatikeren Jakob Weis og Paprika Steens forrygende komiske timing gør Den tid på året til en hylemorsom og endda bevægende sædekomedie. Nogle af dansk films bedste skuespillere leverer stærke præstationer i en elegant folkekomedie med noget på hjerte, som kan samle unge og ældre i gode grin.

Se filmen!


Alene hjemme

Historien om otteårige Kevin, der i juledagene bliver glemt af familien og må holde højtidsrøvere væk fra huset, er en af de absolutte juleklassikere.

Macaulay Culkin blev en verdensstjerne for den perfekte kombination af barnlig charme, enorm opfindsomhed og et drilsk glimt i øjet. Han medvirkede i en fortsættelse, som også kan ses på Blockbuster, der faktisk ligger inde med alle fem film i serien.

De fleste af en vis alder har sikkert set Alene hjemme fra 1990 adskillige gange, men det er en af den slags film, der tåler et gensyn. Og nye generationer vil finde stor morskab i Kevins håndtering af de dumme tyve.

Se filmen!

 

The Nightmare Before Christmas

Flot stop-motion, medrivende musical og uhyggelig fantasy går op i en højere enhed i den charmerende The Nightmare Before Christmas fra 1993.

Tim Burton har skabt det gotisk-søde univers, hvor den utilregnelige Græskarkonge Jack Skellington er træt af hverdagen i Halloween-byen. Han havner ved et tilfælde i Jule-landet, og så sender Jack ellers julemanden på ferie for at skabe en forbedret udgave af julen!

Undervejs møder og forelsker Jack sig i ligeledes anderledes udseende Sally. Med forrygende stemmeskuespil samt en lige dele charmerende og makaber fortælling er julehyggen sikret.

Se filmen!

 

Gremlins

Ligesom den evige debat om, hvorvidt action-klassikeren Die Hard er en julefilm, kan man på det store internet finde argumenter både for og imod, at Gremlins fra 1984 er en julefilm.

Ingen kan dog bestride, at den sorthumoristisk gyser om forbrugersamfundets faldgruber foregår ved juletid. Hele balladen med de små væsner, som ender med at terrorisere lokalområdet, starter, da en mand køber en mogwai i julegave til sin søn Billy.

Den bliver våd og formerer sig, og da de glubske bæster bliver fodret efter midnat, er fanden for alvor løs i Laksegade. Resultatet er en fantastisk underholdende film, som kan nydes året rundt. Men julen er en god anledning til at genbesøge den lille perle.

Se filmen!

 

Malous jul

Teenageren Malou har svært ved at finde sig til rette i tilværelsen. Hun hader julen, men skal tilbringe højtiden hos sin juleelskende plejefamilie på en lille ø.

Her møder hun den lille gårdnisse Nils, der ikke er lige så sød som de nisser, man normalt ser i film og serier.

Der er mere Travis Bickle fra Taxi Driver end Pyrus over den arrige psyko-nisse, skrev Ekkos kritiker i sin anmeldelse af instruktør Claus Bjerre og manuskriptforfatter Frederik Meldal Nørgaards film.

Samspillet sprudler mellem debutanten Karla My Nordquist som Malou og Lars Ranthe som den drabelige nisse, der gerne går til yderligheder for at få pigen væk fra øen. Midt i den vilde morskab gemmer sig et hjertevarmt julebudskab, som kan smelte selv det mest kolde hjerte.

Se filmen!

 

Jul på Vesterbro

Anders Matthesen har i årenes løb været vidt omkring. Det startede med standup, og de seneste år har komikeren skabt en af Danmarks-historiens største succeser med animationsuniverset Ternet Ninja.

Noget af det sjoveste fra Matthesens hånd er dog stadig DR-julekalenderen Jul på Vesterbro fra 2003. De 24 afsnit af cirka femten minutter hver følger et farverigt persongalleri bestående af skæve figurer som Onkel Stewart, sønnen Danny og deres socialhjælper Arne.

Anders Matthesen spiller selv alle rollerne – og leverer en perlerække af morsomme sange – i julekalenderen, hvor hver dags pakkegave til Stewart er en bajer, der bliver hældt ned uden nåde. Imens Stewart venter på, at hans pølsevogn bliver repareret, vælter det ind med russiske terrorister og andre uønskede gæster.

Se serien!

Kommentarer

Annoncørbetalt indhold

Denne artikel er sponsoreret af Blockbuster.

Filmene er udvalgt i samarbejde mellem Blockbuster og Filmmagasinet Ekko.

Teksterne er skrevet af Ekko.

© Filmmagasinet Ekko