Nyhed
11. dec. 2017 | 13:00

En verdensstjerne indtager København

Foto | Philip Davali
Alex Høgh Andersen gav tommel op til Ekko Shortlist Awards og det forsamlede publikum i Bremen Teater, da han med instruktørerne Mikkel Hjort-Pedersen og Christoffer Dibbern vandt Publikum Prisen.

”Det er vigtigt at støtte Ekko Shortlist Awards,” sagde Alex Høgh Andersen, der fløj fra optagelserne af Vikings for at komme til prisfesten, hvor Koldt på toppen vandt Publikum Prisen.

Af Nicki Bruun

”Det er simpelthen så fedt at være her. Tusind tak til Ekko for at holde den her fest for kortfilm og talenter,” sagde Alex Høgh Andersen, da han blev hyldet på scenen ved Ekko Shortlist Awards 2017.

Sammen med instruktørerne Christoffer Dibbern og Mikkel Hjort-Pedersen vandt den 23-årige skuespiller Publikum Prisen for mockumentary’en Koldt på toppen, hvor Alex Høgh Andersen med et glimt i øjet byder indenfor i sit liv som seriestjerne med nykker efter succesen i Vikings.

Den humor var også til at spore, da de tre unge mænd indtog scenen mod slutningen af showet lørdag aften i Bremen Teater.

”Tak til Alex for at have så mange følgere,” sagde Mikkel Hjort-Pedersen i sin takketale, før de blev ført over i siden af scenen til en snak med vært Anders Lund Madsen.

”Vi så filmen som en intervention mod Alex,” fortalte Christoffer Dibbern og så ned på Alex Høgh Andersen, der sad på gulvet mellem sine instruktører.

”Det ved jeg helt ærligt ikke, hvad betyder,” svarede skuespilleren med samme deadpan som i Koldt på toppen, så man faktisk kom i tvivl om, hvor seriøs han var.

Helly Hansen og skjorte
Alex Høgh Andersen var afslappet klædt, da han lørdag aften ankom til Bremen Teater, hvor Ekko Shortlist Awards for tredje gang løb af stablen.

Men selv om han havde en grøn Helly Hansen-jakke over sin hvide skjorte, herskede der ingen tvivl om, at en verdensstjerne var kommet til København.

”Jeg skal jo næsten sige, at der ikke er den store forskel på Vikings og Koldt på toppen – men vi skød den på en forlænget weekend, så det er dér,” sagde Alex Høgh Andersen med et grin.

På den røde løber var der massiv interesse for den langhårede dansker, som er blevet internationalt berømt for sin rolle som den brutale Ivar i tv-serien Vikings, der bliver optaget i Irland. Denne aften var han dog hverken brutal eller krukket, men bare glad for at være med til Ekko Shortlist Awards.

”Jeg er landet for seks timer siden, for jeg synes det er vigtigt at være med til at støtte det her arrangement,” sagde han.

Fest hele natten
Mange kæmpede bravt for at få Alex Høgh Andersen til København og Ekko Shortlist Awards for at feste med vennerne, som han spontant lavede Koldt på toppen med over fire dage i Dublin.

Mens femte sæson af Vikings netop har fået premiere, er produktionen af sjette sæson nemlig allerede i fuld sving.

”Der var en masse frem og tilbage mellem min agent og produktionen, men til sidst gik jeg bare ned og snakkede med vores line-producer, som gav mig lov til at rejse i et døgns tid. Man skal jo bare snakke med folk, men jeg skal møde på arbejde mandag morgen,” sagde Alex Høgh Andersen på den røde løber, inden showet gik i gang.

Tilbage på den røde løber efter sejren lå arbejdet som voldelig viking mandag morgen dog den danske seriestjerne temmelig fjernt.

”Nu skal jeg feste hele natten, og så må jeg bare tage direkte i lufthavnen i morgen tidlig. Jeg flyver jo tilbage til Dublin klokken 9,” sagde Alex Høgh Andersen, der først generøst gav sig tid til at blive fotograferet med adskillige fans, inden han festede igennem.

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Ekko Shortlist Awards hylder danske filmtalenter og kortfilm.

Fjerde udgave blev afholdt 9. december i Bremen Teater med Anders Lund Madsen som vært.

De nominerede var udvalgt blandt 153 kortfilm fra Ekko Shortlist i perioden 1. oktober 2016 – 30. oktober 2017.

Vinderne blev fundet i en sammentælling mellem brugernes stemmer og juryens rangeringer.

Prisuddelingen er sponsoreret af C More og støttet af Det Obelske Familiefond og Det Danske Filminstitut.

© Filmmagasinet Ekko