Nyhed
13. okt. 2017 | 10:33 - Opdateret 13. okt. 2017 | 11:01

Endnu en chef suspenderet efter sex-anklager

Foto | Miptv
Roy Price fortæller under en tv-konference om Amazons mange og store planer, men nu er underholdningschefen blevet tvunget på orlov af streaming-giganten.

Underholdningschefen for Amazon Studios, Roy Price, bliver anklaget for uanstændige tilnærmelser og er blevet suspenderet med øjeblikkelig virkning.

Af Nicki Bruun

Anklagerne mod producent Harvey Weinstein har fyldt nyhedsstrømmen i filmbranchen hele ugen.

Men nu retter spotlyset sig mod en anden af branchens store kanoner, underholdningschefen for produktions- og distributionsselskabet Amazon Studios, Roy Price.

Variety skriver, at Price er blevet suspenderet efter anklager om sexchikane. Det har Amazon ikke nogen kommentar til, men en talsperson fra virksomheden udtaler til branchemediet: ”Roy Price er på orlov med øjeblikkelig virkning.”

I går kom der ifølge Variety historier om Roy Prices angivelige sexchikane.

Han har efter sigende opført sig upassende over for produceren Isa Hackett, der er en af folkene bag Amazon-serien The Man in the High Castle. Hackett er datter af forfatteren Philip K. Dick, der har skrevet seriens bogforlæg.

Roy Price skulle have opført sig uanstændigt over for Isa Hackett og lagt pres på hende for at få sex.

Tvivl om fremtiden
Amazon Studios har gang i projekter med The Weinstein Company, som mildt sagt har deres egne problemer med anklagerne mod den nu afsatte chef, Harvey Weinstein.

Ligesom Weinstein blev Roy Price repræsenteret af advokaten Lisa Bloom, da Price første gang blev mødt af anklager om sexchikane i august. Og ligesom med Harvey Weinstein har Bloom droppet Price som klient, skriver Variety.

Der er nu tvivl om fremtiden for to serier, som Amazon bestilte af The Weinstein Company, mens Roy Price og Harvey Weinstein stadig stod i spidsen for de to selskaber.

Den ene er Mad Men-skaberen Matthew Weiners stort anlagte antologiserie The Romanoffs, om mennesker i nutiden, der mener, at de er efterkommere af den sidste russiske zar-familie.

Den anden er David O. Russells unavngivne serie, der har stjerner som Robert De Niro, Julianne Moore og Michael Shannon på rollelisten. Den er planlagt til to sæsoner med sammenlagt seksten afsnit.

Fra smalt til bredt
Som underholdningschef for Amazon Studios har Roy Price stået for en kunstnerisk linje.

I hans tid har selskabet produceret roste serier som Transparent og film som Jim Jarmusch’ Paterson, der var i hovedkonkurrencen på sidste års Cannes-festival.

Modsat konkurrenten Netflix har Amazon samarbejdet med biograferne ved at vise filmene dér først og efterfølgende lagt dem på deres streamingtjeneste.

Variety skriver, at Amazon på mandat af ejeren Jeff Bezos er på vej væk fra deres niche-tilgang til film og serie for i stedet at satse på serier med større hitpotentiale.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko