Nyhed
27. maj 2004 | 18:21

Enid Blytons børnebøger filmatiseres

Spænding, venskab og sjov karakteriserer bøger som De Fem, De hemmelige syv og Feriebanden. Nu afgøres det hvilken af Blytons fortællinger, der skal filmatiseres.
Af Marta Karolina Sztwiertnia


"Nu skal vi ud i vor Eventyrskov hvor der er masser af spænding og sjov!" Sådan introducerer Enid Blyton til en verden af forunderlige væsner som Kasserollemanden, Måneansigt, Silke og hr. Hvad-er-det-nu-han-hedder i sin bog Det Fortryllede Træ, der er en af forfatterindens mere end 700 fortællinger for børn.

Det britiske medieselskab Chorion, som har rettighederne til alle Blytons fortællinger, bekræfter til EKKO, at selskabet nu vil begynde en Blyton-filmatisering.

Klassiske Blyton hitter stadig
"Hvilke karakterer Chorion vil udforske i filmatiseringen er nu til debat, for der er mange fortællinger at vælge imellem blandt Blytons store univers af kvikke børn og små detektiver", siger Andrew Sholl, presseansvarlig for Chorion, til EKKO.

"Det er heller ikke besluttet, om Chorion ønsker at stå bag skabelsen af en ny tv-serie, en eller flere spillefilm eller en animation, som selskabets filmatisering af Blytons Nikolaj (Noddy), der har haft stor popularitet."

Ifølge Sholl sælger Blytons bøger i dag, 36 år efter forfatterindens død, stadig ti millioner eksemplarer årligt. Sholl forklarer den kontinuerlige succes med Blytons naturlige evne til at fortælle historier baseret på universelle værdier, hvor mystiske gåder og uhyggelige situationer altid besejres af sammenhold, snilde og nære venskaber.

"Enid Blyton var selv lærerinde, og formåede at skabe fantasi-verdener for børn, som de kunne besøge på egen hånd. Med en modernisering af karaktererne og gennem filmmediet vil Chorion nu introducere nye generationer for Blytons klassiske fortællinger."

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko