Nyhed
13. aug. 2020 | 15:13

”Festen gav mig lyst til at lave tv-serie”

Foto | Jan Buus
I en række film har Thomas Vinterberg undersøgt den menneskelige tilstand, og nu giver instruktøren sig i kast med en tv-serie om livets store spørgsmål.

Thomas Vinterberg løfter over for Ekko sløret for sin kommende TV 2-serie, der er lavet på lysten til at udfolde menneskers liv i større format.

Af Kirsten Jacobsen

Thomas Vinterberg har siden gennembruddet med dogmefilmen Festen været vidt omkring i både den danske og internationale filmbranche.

Han har fejret store triumfer med prisvindere som Jagten og Kollektivet, men også mødt modstand med engelsksprogede eksperimenter som It’s All About Love og Dear Wendy.

Nu er instruktøren på vej med sin første tv-serie, Familier som vores, der bliver lavet for TV 2 og er en familiesaga i seks afsnit hensat til en klima-dystopisk verden.

Faktisk har Thomas Vinterberg længe haft lyst til at bevæge sig ud af spillefilmens rammer, afslører han over for Filmmagasinet Ekko.

”Formatet betyder ikke så meget for mig. Jeg elskede også at lave kortfilm, og helt tilbage på den sidste dag af optagelserne af Festen, tænkte jeg: De her karakterer elsker jeg, jeg kender dem og har virkelig lyst til at fortsætte. Jeg kunne lide at være sammen med dem, vi havde det fedt, så hvorfor kunne vi ikke lave det hver sommer? Dér fik jeg lyst til at lave en tv-serie,” fortæller instruktøren og fortsætter:

”Jeg fik lyst til på en fornuftig, faglig måde at udfolde deres liv endnu mere. Jeg kunne se Birthe Neumann i rollen som moren folde sig ud i mange flere nuancer i timevis på lærredet foran mig.”

Danskere på flugt
Familier som vores
er en sci-fi-serie, hvor Danmarks befolkning bliver nødt til at flygte på grund af stigende vandstand.

Det postapokalyptiske tankeeksperiment har fået Thomas Vinterberg og hans manuskriptforfatter Bo hr. Hansen til at tænke over, hvad der er vigtigt for mennesker.

”Al ejendomsværdi vil jo forsvinde, så de mennesker, som har alle deres værdier i ejendomme, vil intet have tilbage. Nogle af dem vil måske ende i et offentligt program, hvor de flyttes til et trøstesløst østland. Og hvad sker der for børnene efter en skilsmisse, hvis deres mor ender et dårligt sted, og faren, som har penge, et bedre sted? Hvem skal de vælge at bo hos?” spørger instruktøren.

Thomas Vinterberg er i næste måned biografaktuel med den imødesete Druk, hvor Mads Mikkelsen spiller en gymnasielærer, der gennem hverdagsdruk forsøger at finde ind til kernen af det gode liv.

Det er også de store, eksistentielle spørgsmål, der skal udforskes i Familier som vores, forklarer instruktøren.

”Hvad betyder vores land for os, vores kultur og hvad sker med danskeren som flygtning? Det handler om afskeden med land, familie og venner. Om alle de mennesker, som bliver revet fra hinanden og skal møde en ny og ukendt verden som flygtninge.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko