Nyhed
28. maj 2020 | 12:38 - Opdateret 28. maj 2020 | 19:06

Medie: Vinterbergs Druk får Cannes-stempel

Foto | Nordisk Film
Thomas Vinterberg (i midten) har i Druk samlet et stærkt skuespillerhold, der fra venstre udgøres af Magnus Millang, Lars Ranthe, Mads Mikkelsen og Thomas Bo Larsen.

Internationalt branchemedie skriver, at danske Thomas Vinterbergs drukfilm er blandt titlerne, som næste uge lander i fornemt selskab på aflyst festival.

Af Nicki Bruun

På onsdag den 3. juni afslører Cannes officielt programmet med de film, der skulle have været udtaget til den aflyste festival.

Og det ville efter alt at dømme have været med dansk deltagelse på verdens førende filmfestival.

Det sædvanligvis velinformerede branchemedie Variety skriver, at Thomas Vinterbergs imødesete Druk ventes at være blandt de omkring 50 titler, som den kunstneriske leder i Cannes, Thierry Frémaux, vil udtage.

Mediet nævner også Wes Andersons The French Dispatch – som Cannes-lederen har afsløret skulle have været åbningsfilm på festivalen – Sofia Coppolas On the Rocks og den thailandske Guldpalme-vinder Apichatpong Weerasethakuls næste film Memoria.

Mens filmene altså ikke kan få verdenspremiere på Croisetten i den sydfranske by, får de et såkaldt Cannes-stempel, der er attraktiv valuta i filmkunstens verden.

The French Dispatch forventes således at få premiere på den nordamerikanske Toronto-festival, mens de andre film sandsynligvis også bliver vist på festivaler som den eller eksempelvis San Sebastian.

Hvad fremtiden er for Druk – hvor Mads Mikkelsen spiller hovedrollen som en gymnasielærer, der med kollegerne eksperimenterer med hverdagsfuldskab – forlyder der ikke noget om.

Kamp mellem festivaler
Der har tidligere været på tale, at Cannes-festivalen ville samarbejde med sin store konkurrent i Venedig, hvor planerne stadig er at afholde festivalen i september.

De planer er ifølge Varietys kilder dog blevet droppet, og Venedig vil efter sigende ikke vise film, som har fået Cannes-stemplet. Dermed skulle Vinterberg gå glip af festivalen i Norditalien.

Til gengæld har den italienske festival angiveligt overtaget at give verdenspremiere på nogle film, som også var forventet i Cannes. De tæller Guldpalme-vinderen Nanni Morettis Tre piani og Marwenns DNA.

Andre film – som Leos Carax’ engelsksprogede musical Annette med Adam Driver og Marion Cotillard samt Paul Verhoevens nonnedrama Benedetta – venter angiveligt med premieren til næste års Cannes-festival.

Det er endnu ikke officielt, hvornår Thomas Vinterbergs Druk får premiere i danske biografer. Men man kan spekulere i, at den muligvis bliver åbningsfilm i næste sæson af Biografklub Danmark, der starter efter sommeren.

Kommentarer

Ekko #85

Vi varmer op til Thomas Vinterbergs Druk med essay om druk i filmhistorien i Ekkos aktuelle nummer.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Hvis du tegner årsabonnement, kan du vælge mellem få to gratis biografbilletter og halv pris på tolv kvalitetsfilm.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko