Nyhed
31. maj 2019 | 11:31

Filmbranchen til kamp mod abortlov

Foto | uoplyst
Kvinder protesterer mod forslaget om ny abortlovning iført tøjet fra The Handmaid’s Tale, hvor USA er blevet forvandlet til et religiøst diktatur, som undertrykker kvinder.

Disney og Netflix overvejer at trække produktioner ud af staten Georgia, som arbejder på at indføre en streng abortlovgivning.

Af Nicki Bruun

Mange amerikanske film og tv-serier bliver optaget i delstaten Georgia, fordi der gives lukrative produktionsforhold, så omkostningerne kan holdes nede.

Men Georgia arbejder sammen med syv andre stater på et politisk forslag kaldet ”The Heartbeat Bill”. Forslaget vil gøre abort ulovlig, så snart man kan opfange et fosters hjerteslag i livmoderen.

Det har skabt store protester i de respektive stater, men fra filmbranchens perspektiv har fokus særligt været på, om filmselskaberne vil trække deres produktioner ud af Georgia, hvis forslaget bliver til lov.

Tidligere på ugen skrev branchemagasinet Variety, at kun Netflix havde svaret på henvendelser om, hvordan selskabet vil forholde sig til situationen.

”Vi har mange kvinder ansat på vores produktioner i Georgia, og deres rettigheder vil sammen med millioner af andre kvinders blive begrænset af denne lov,” siger Netflix-chef Ted Sarandos til Variety og fortæller, at streamingtjenesten arbejder med borgerrettighedsorganisationen ACLU på at bekæmpe lovforslaget i retten.

”Da det ikke er blevet en lov endnu, vil vi fortsat optage i staten, men samtidig støtte samarbejdspartnere og kunstnere, der ikke ønsker at gøre det. Hvis forslaget bliver til lov, vil vi genoverveje vores investering i Georgia.”

Holder øje med situationen
Men nu får Netflix øjensynlig opbakning på det område fra en temmelig magtfuld kant.

I hvert fald er selveste Disneys direktør, Bob Iger, gået ud med en kommentar til, om selskabet vil fortsætte sine forretninger i Georgia, hvis forslaget bliver til lov.

”Det tvivler jeg på, at vi vil,” siger Iger til Reuters og fortsætter:

”Jeg tror, at mange af de mennesker, som arbejder for os, ikke vil have lyst til at arbejde der. Og vi vil være nødt til at tilpasse os deres ønsker. Lige nu holder vi meget opmærksomt øje med situationen.”

Trailer: The Handmaid’s Tale – sæson 3

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko