Nyhed
20. jan. 2020 | 14:06 - Opdateret 20. jan. 2020 | 16:17

Filminstitut bekræfter udskiftning i HBO-serie

Foto | Gerhard Kassner
Annette K. Olesen har i mange år drømt om at filmatisere romanen Muleum, men instruktøren er kort før optagestart på HBO-serien Kamikaze blevet udskiftet.

”Det er vores vurdering, at der er lavet en fornuftig og betryggende overdragelse,” udtaler direktøren for Det Danske Filminstitut om Annette K. Olesens exit fra danske Kamikaze.

Af Nicki Bruun og Claus Christensen

Ekko kunne i går afsløre, at den første danske HBO-serie, Kamikaze, skifter instruktør fra Annette K. Olesen til Kaspar Munk kort før optagestart.

HBO Nordic havde på det tidspunkt ikke nogen officiel udtalelse, som ifølge tjenestens pr-manager kommer i dag mandag.

Den er ikke kommet endnu, men til gengæld bekræfter Det Danske Filminstitut – som har støttet serien med elleve millioner kroner gennem Public Service Puljen – at der er sket en udskiftning.

”Vi har været i løbende kontakt med HBO, Profile Pictures og Kaspar Munk og har accepteret, at Kaspar bliver instruktør på serien, efter Annette K. Olesen har trukket sig,” skriver direktøren for Filminstituttet, Claus Ladegaard, med henvisning til det danske produktionsselskab Profile Pictures.

”Vi beklager, at Annette har trukket sig, men det er vores vurdering, at der er lavet en fornuftig og betryggende overdragelse,” tilføjer direktøren om valget af Kasper Munk, der senest har instrueret fantasy-dramaet Vildheks.

Vild energi
Annette K. Olesen har været mere end almindeligt involveret i at lave Kamikaze, der bygger på norske Erlend Loes roman Muleum om en attenårig pige, der mister sine stenrige forældre og en bror i en flyulykke.

Faktisk var det hende selv, der kom til producenten Profile Pictures, som ikke har været involveret i projektet fra start.

”Jeg læste Erlend Loes roman på et fly hjem fra Italien i 2009 og mærkede med det samme, at den indeholdt en fantastisk visuel fortælling med en gal, vild, vred og humoristisk energi,” udtalte instruktøren, da det i december blev offentliggjort, at HBO-serien var på vej i optagelse.

”Det, der er særligt ved Kamikaze, er kombinationen af en universel fornemmelse af afgrundsdyb meningsløshed, den klassiske coming-of-age-fortælling og en knastør, skarp og livsbekræftende humor,” fortsatte Annette K. Olesen.

Instruktøren blev uddannet fra Den Danske Filmskole i 1991 og har stået bag film som Forbrydelser og Små ulykker samt instrueret afsnit af DR-serierne Borgen og Bankerot.

Hun har sidste år fået seks millioner kroner i støtte fra Filminstituttet til en spillefilm med titlen Landet, der er skrevet af Maren Louise Käehne (Dronningen) og produceret af Profile Pictures.

Ekko har forgæves forsøgt at få et kommentar fra Annette K. Olesen og Profile Pictures.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko