Nyhed
19. sep. 2017 | 13:13

Moodysson bag HBO Nordic-serie

Foto | Coco Moodysson
48-årige Lukas Moodysson skal instruere sin første tv-serie om en børnepsykolog, der forsøger at være verdens flinkeste menneske. Her ses instruktøren sammen med en seriens karakterer Ludde, der bliver spillet af to hunde.

HBO Nordic kaster sig ud i at producere sin første originalserie, og det bliver med ingen ringere end den svenske mesterinstruktør Lukas Moodysson.

Af Claus Christensen

En blanding af komedie og Dostojevskij.

Sådan beskriver svenske Lukas Moodysson sin første tv-serie, der samtidig bliver HBO Nordics første originalserie.

Mere konkret handler serien om en 28-årig børnepsykolog, der hedder Gösta, som også er titlen på serien.

Gösta flytter fra Stockholm til en flække i Småland og lejer en hytte i skoven. Han vil gerne være verdens flinkeste menneske, men det er ikke altid, at det lykkes særligt godt.

”Jeg er utroligt glad for, at jeg nu skal lave min egen tv-serie,” siger 48-årige Lukas Moodysson i en pressemeddelelse fra HBO Nordic. Han tilføjer, at serien skal være ”så sjov som muligt og så alvorlig som muligt”.

Indsigtsfuld og bittersød
Moodysson regnes for en af Nordens førende instruktører. Han fik et brag af et gennembrud i 1998 med ungdomsfilmen Fucking Åmål. Han fulgte op med den lige så fremragende Tilsammans (2000), der handler om livet i et kollektiv på godt og ondt.

Næste film var den barske Lilja 4-ever (2002), som skildrer en pige fra det tidligere Sovjetunionen, der flytter til Sverige og ender som tvangsprostitueret.

Efter nogle mindre, eksperimenterende film vendte Moodysson tilbage i 2009 med det internationale familiedrama Mammut. Fire år senere fik han store roser for punkungdomsfilmen Vi er de bedste!

”Gösta er en indsigtsfuld, sjov, mangefacetteret og bittersød fortælling, som siger meget om den tid, vi lever i, fortalt på en særlig måde, som kun Lukas kan,” udtaler danske Hanne Palmquist fra HBO Nordic.

Serien kommer til at bestå af otte afsnit af 45 minutter. Den vil blive indspillet on location i Småland i 2018 og forventes at få premiere i 2019.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko