Nyhed
04. maj 2021 | 16:39

DR dropper alle filmprogrammer

Foto | Agnete Schlichtkrull
Per Juul Carlsen er blevet populær for sine personlige anmeldelser i Filmland på P1, men til næste år lukker DR radioprogrammet.

Filmland med Per Juul Carlsen bliver lukket, og sammen med den usikre fremtid for Troldspejlet mangler der et filmprogram på DR, som overvejer kulturdækningen for næste år.

Af Nicki Bruun

Det har været en hård dag for fans af kulturprogrammer på DR.

Tidligere kunne Ekko afsløre, at fremtiden er i fare for Jakob Stegelmanns Troldspejlet & Co. Og nu står det klart, at radioprogrammet Filmland på P1 er færdigt.

Det bekræfter den mangeårige vært og filmanmelder Per Juul Carlsen over for Filmmagasinet Ekko. Han skriver i en e-mail, at Filmland lukker den 1. januar 2022.

”Jeg har ikke rigtigt nogen kommentarer, for jeg kender ikke årsagen til beslutningen. Så vidt jeg er orienteret, bliver DR nu uden et filmprogram, men jeg ved ikke, hvad der tænkes i de højere lag hos DR Medier,” skriver Per Juul Carlsen.

DR har tidligere markeret sig med nu afdøde Ole Michelsens filmprogram Bogart. Vi har spurgt public service-stationen, hvad begrundelsen for at lukke programmet er. Og om DR fremover vil være helt uden filmprogrammer.

”Jeg kan bekræfte, at vi kigger på hele vores kulturdækning og hvordan vi skal turnere den næste år. Det arbejde er jeg i fuld gang med sammen med redaktionerne, og vi glæder os til at fortælle om det, når vi er tættere på målstregen,” svarer P1-chef Nikolai Thyssen i en e-mail.

Personlig profil på DR
I Filmland har Per Juul Carlsen hver uge passioneret og vidende anmeldt de premiereaktuelle film og tv-serier på sin helt egen levende facon.

I det seneste program fra lørdag den 1. maj lyder titlen i bagklogskabens lys nærmest profetisk: ”Er filmen som kunstart døende? Eller er filmtosserne bare blevet gamle?”

Her undersøger Per Juul Carlsen mellem anmeldelser af Oscar-vinderen Nomadland og tv-serien The Falcon and the Winter Soldier, om der er hold i den legendariske instruktør Martin Scorseses påstand om, at filmkunsten devalueres af streamingtjenesters fokus på konstant indhold.

Filmland har eksisteret i forskellige udgaver i næsten nitten år. Programmet fortsætter året ud, og denne uges kommende afsnit handler betimeligt – efter Danmarks Oscar-succes – om danske filmfolk, der drager på eventyr i udlandet.

Per Juul Carlsen var fast gæstevært på det hedengangne tv-program Filmselskabet, hvor han i perioder også overtog værtstjansen fra Maria Månson.

Han har desuden medvirket og fortalt om filmstof i DR-programmet Kulturen på P1, hvor han efter planen fortsat vil være til næste år. I ny og næ har han også skrevet artikler for Filmmagasinet Ekko.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko