Nyhed
01. okt. 2019 | 15:01 - Opdateret 01. okt. 2019 | 15:38

DR lukker sit eneste filmprogram

Foto | DR
Siden 2012 har Per Juul Carlsen og Maria Månson inviteret ugentlige gæster ind. Her er det Serieland-værterne Casper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb. Nu bliver programmet lukket.

I 2020 lukker programmet Filmselskabet sammen med næsten samtlige af DRK’s udsendelser. DR-direktør Henrik Bo Nielsen vil dog ikke udelukke, at der kan komme et andet filmprogram.

Af Frederik Hoff og Claus Christensen

Der har været en del skiftende filmprogrammer på DR de sidste tyve år. Hurtigt er de kommet, og hurtigt er de svundet igen. Med Filmselskabet lykkedes det i 2012 DR at lave et filmprogram, der holdt i flere år.

Men når året er omme, lukker også dét. Alle DRK’s programmer – med undtagelse af Den klassiske musikquiz – må se sig uden kanal.

Det sker på grund af det medieforlig, der kom som et samarbejde imellem den tidligere regering og Dansk Folkeparti.

Besparelserne på tyve procent betyder, at DR efter nytår igen står uden et filmprogram.

”Når vi arbejder med så stor en spareplan, er der ting, som bliver anderledes. Men vi er jo ikke holdt op med at holde af film og vil gerne finde andre veje til at beskæftige os med film,” siger Henrik Bo Nielsen, som er direktøren for kultur, børn og unge på DR.

Henrik Bo Nielsen har tidligere været direktør for Det Danske Filminstitut, og han vil ikke udelukke, at der på et tidspunkt kan komme en erstatning for Filmselskabet.

Troldspejlet er ingen erstatning
Selv om DR står uden et decideret filmprogram efter jul, er der alligevel en fast udsendelse, der til dels vil beskæftige sig med film.

Indtil nu har Jakob Stegelmanns Troldspejlet henvendt sig primært til børn, men i august blev det annonceret, at Troldspejlet rykker over på DR2 og vil fokusere mere på et voksent publikum.

Stegelmann, som også skriver den faste klumme Stegelmanns spejl i Ekko, beskæftiger sig i programmet med både tegnefilm, computerfilm og tegneserier. Men han betragter ikke programmet som en erstatning for Filmselskabet.

Det er to helt forskellige projekter,” siger Jakob Stegelmann. 

”Det kommer da bag på mig, at DR nedlægger programmet. Jeg synes personligt, det er ærgerligt, for Filmselskabet er et velfungerende program, som har mange seere.” 

Filmselskabet sendes fortsat ugentligt indtil sin lukning 1. januar 2020.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko