Nyhed
21. apr. 2020 | 14:52

Filmskole giver gratis undervisning

Foto | uoplyst
Filmskaberen Kenneth Sorrento var ude i kulden under optagelserne af dokumentaren Kampen om Grønland, men underviser fra sit varme hjem i et nyt projekt.

Den danske filmbranche har slået sig sammen i et digitalt projekt, der skal holde folk i gang med undervisningsvideoer midt i en corona-tid.

Af Nicki Bruun

Filmbranchen har på forskellige måder kæmpet for at tilpasse sig livet under coronakrisen.

Nu kommer Kort & Dokumentar Filmskolen med et projekt, så filmfolk og andre kan få gratis læring, mens de er derhjemme: undervisningsvideoer.

”Tanken er, at nu har vi en oplagt mulighed for at reflektere over, hvordan vi normalt løser opgaver og lade os inspirere til andre måder at udvikle og producere på,” siger Kenneth Sorento i en pressemeddelelse.

Han har sammen med Kort & Dokumentar Filmskolen udviklet projektet med det engelsk-danske navn: Video tutorials i en corona-tid.

Kenneth Sorento instruerede den mest sete film på den nyligt afsluttede, digitale udgave af dokumentarfestivalen Cph:Dox. Kampen om Grønland fik fem stjerner af Ekko for portrættet af fire unge grønlændere og deres forsøg på at skabe en identitet.

Han vil selv undervise i en af de over 30 videoer, der kommer løbende og som interesserede kan se på projektets hjemmeside. Hans undervisning handler om VJ-produktion, mens dokumentaristen Sami Saif giver gode råd til at lave en dokumentar.

Roald Bergmann, der er udviklingschef på Pineapple, fortæller om kreativ idéudvikling, mens fotograf og klipper Casper Joel gør folk klogere på webfilm.

Holder kolleger til ilden
Projektet er blevet lavet i samarbejde med Danske Filminstruktører, Dansk Journalistforbund, Dansk Filmfotograf Forbund, Film- & tv-arbejderforeningen og Producentforeningen.

Håbet er, at videoerne af branchens filmfolk kan være med til at holde kollegerne til ilden, mens dansk film og tv-produktion for manges vedkommende er lukket ned.

”Vi er stolte over, at arbejdsmarkedets parter i tv- og filmbranchen står sammen om at støtte projektet,” udtaler Kort & Dokumentar Filmskolens leder Steven Changtrakul.

”Vi skal huske at holde sammen og hjælpe hinanden i disse tider. Vi håber derfor, at initiativet vil blive taget godt imod af vores kollegaer, og at videoerne vil blive delt flittigt.“

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko