Nyhed
26. feb. 2020 | 10:33

Filmstriben kan være reddet i København

Foto | Filmstriben
Kritikerroste danske film som Bodil-vinderen Holiday, Til vi falder og Usynligt hjerte er blandt de mange små perler, som kan ses på den danske streamingtjeneste Filmstriben.

Politikerne i Københavns Kommune havde fået forkerte tal, da de droppede adgangen til Filmstriben for hovedstadens borgere. Nu foreslår forvaltning at forlænge abonnementet til tjenesten.

Af Nicki Bruun

Senere i dag holder kultur- og fritidsudvalget i Københavns Kommune et møde, hvor det skal besluttes, om man som planlagt dropper borgernes adgang til Filmstriben.

Men kort før mødet er det kommet frem, at beslutningen om at opsige adgangen til streamingtjenesten – hvor man gennem sit biblioteksmedlemsskab kan se tre gratis film om måneden – er sket på baggrund af forkerte tal.

I en orientering fra Kultur- og Fritidsforvaltningen står der, at antallet af lånte film var opgjort til 53.431. Det var dog antallet af unikke brugere, mens det korrekte antal lånte film var 228.479, skriver mediet Kulturmonitor.

Og det er ikke den eneste fejl i indstillingen, som politikerne traf beslutningen ud fra.

Det var også angivet, at langt de fleste brugere ser en enkelt film om året. Der skulle i stedet have stået, at 16.863 brugere ud af 53.431 kun ser en enkelt film om året.

Vrede og undring
Den planlagte lukning af adgangen til Filmstriben for hovedstadens borgere var for at prioritere adgangen til e-bøger, har kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde fortalt Filmmagasinet Ekko.

Beslutningen skabte dog massiv vrede og undring blandt både politikere, medier og almindelige borgere.

På Ekkos Facebook-side var bitterheden udtalt, mens den konservative europaparlamentariker Pernille Weiss kaldte beslutningen ”kulturskadelig i hovedet”.

Som følge af fejlene i indstillingen opfordrer Kultur- og Fritidsforvaltningen nu politikerne i Københavns Kommune til at stemme for at forlænge abonnementet på Filmstriben.

Hvorvidt de følger opfordringen, ved vi senere i dag, når mødet i Kultur- og fritidsudvalget er blevet afholdt.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko