Nyhed
09. feb. 2020 | 16:53

Filmstriben: Vi fjerner DR-serier

Foto | Filmstriben
Amy, Carol og Når vinden blæser er tre af de mange fremragende film på Filmstriben, som borgere i København fra 1. marts ikke længere vil have adgang til på grund af kommunens prioritering af e-bøger.

”Det er ikke vores opgave at tilbyde serier, der ligger på DR,” siger Filmstriben og fjerner en af de anstødssten, som har fået Københavns Kommune til at lukke for borgernes adgang til streamingtjenesten.

Af Claus Christensen

Københavns Kommune har besluttet at opsige aftalen med Filmstriben, der giver brugerne mulighed for at se kunstneriske film af høj kvalitet gratis online.

Dermed sparer kommunen 3,8 millioner kroner, som man i stedet vil bruge på e-bøger, der oplever en øget efterspørgsel på 25 procent.

Men det betyder, at københavnerne fra 1. marts ikke længere vil kunne se de mere end 3.000 kunstneriske film, der ligger på streamingtjenesten.

Nyheden har rejst et ramaskrig, ikke mindst blandt Filmmagasinet Ekkos læsere. Det har fået kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde til at gå ud og forsøge at gyde olie på vandene.

Hun fortæller til Ekko, at hun har sat ”speederen i bund” for at sammenstrikke et nyt tilbud til borgerne i København.

”Men det bliver nok et smallere tilbud, hvor nogle af de ting, man kan se gratis andre steder, bliver sorteret fra,” udtaler Franciska Rosenkilde og henviser til, at serier som Matador og Broen i forvejen kan ses gratis på DR.

Over 3000 film
På Filmstriben, der er ejet af Dansk Bibliotekscenter, glæder man sig over, at borgmesteren arbejder på en løsning. Men man undrer sig over formuleringen med ”et smallere tilbud”.

”Det er trods alt kun en meget lille del af vores repertoire, der kommer fra DR. Vi har over 3000 film,” skriver Peter Danelund, som er produktchef for Filmstriben, i en mail til Ekko og fortsætter:

”Det har hele tiden været meningen, at DR-serier kun skulle være tilgængelige på Filmstriben, når de ikke kunne ses andre steder. Og vi har normalt først lagt serierne på Filmstriben, når de havde færdigspillet på dr.dk – et stykke tid efter premieren.”

”Nu hvor vi kan se, at DR – efter lancering af deres nye grænseflade – har serierne liggende permanent på deres side, har vi naturligvis fjernet dem fra Filmstriben.”

Peter Danelund understreger, at det ikke er en opgave for Filmstriben at tilbyde serier, der ligger på DR.

”Det vil vi også orientere bibliotekerne om,” siger produktchefen for Filmstriben.

Ekko har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Franciska Rosenkilde.

Trailer: Amy

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko