Interview
07. dec. 2013 | 19:48 - Opdateret 25. juli 2016 | 21:35

Fire danskere videre i massiv Star Wars-casting

Foto | Simon Strand
Castingen i London havde også karakter af et pr-stunt, og da Stormtropperne kom ud på trappen, brød køen af unge aspiranter ud i jubel. Billedet er taget af danske Simon Strand, der også slap igennem casting-nåleøjet.

”Jeg havde det rigtige udseende,” fortæller Daniel Lenz. Han er en af fire unge danskere, som utålmodigt venter på svar, om de er gået videre i den kæmpestore casting til Star Wars-serien.

Af Ida Rud

Attenårige Daniel Lenz fra Herning var 16. november i Manchester, hvor han ventede på at komme til Star Wars-casting sammen med et hobetal af andre, unge håbefulde.

Han ventede i kø i elleve timer, inden han blev vist ind i et blåt telt. En dame gav ham et nummer, og da de andre derinde gik ned ad en gang til venstre, fulgte han med flokken.

Men han blev stoppet af en mand, der viste ham op ad en trappe.

”Jeg havde fået et nummer, fordi jeg havde det rigtige udseende. Så jeg kom videre til samtale og kameraprøve,” fortæller Daniel Lenz og forklarer, at man som mand skal have lidt feminine træk, det vil blandt andet sige en ikke alt for bred kæbe.

For de smukke, kloge og atletiske
Inde på casting-siden for filmen søger de to unge skuespillere til rollerne som ”Rachel” og ”Thomas”, og det oplyses, at man skal være ”smuk, klog og atletisk”.

Det er lidt uhørt, at en film af blockbuster-kaliber som Star Wars inviterer til åben casting, hvor alle kan komme.

Tommy Duus, der er caster og manden bag Dansk Skuespillerkatalog (DASK), mener, at det delvist er et pr-stunt fra Disneys side. Det tiltrækker nemlig en masse medieopmærksomhed, når unge skuespillere og glade amatørfans kommer rejsende fra hele verden i håbet om, at de kan lande en rolle i den kommende trilogi.

Samtidig trækker det også en tråd til de tre originale Star Wars-film. Her blev der også holdt åben casting, og de tre hovedpersoner – Mark Hamill, Carrie Fisher og Harrison Ford – var relativt ukendte i film- og tv-branchen.

Casterne håber, at de kan gentage succesen.

80.000 til casting
Det var Tommy Duus, der fortalte Daniel Lenz om Star Wars-castingen, og han har derudover sendt over 100 medlemmer til casting i England.

Han vurderer, at omkring 80.000 unge dukkede op, og mindst lige så mange har indsendt en video til online-casting.

Derfor er han flyvende af begejstring over, at Daniel Lenz er gået videre. Og for at det ikke skal være løgn, fortæller han, at tre andre – Simon Strand (også fra DASK), Héctor Emiél og Dasha Grady – også er gået videre.

”Det er ekstra flot, at fire er gået videre. Det er næsten usandsynligt,” lyder det fra en Tommy Duus, der bare håber, at én af de fire klarer sig videre til næste runde.

Ung mand uden forbillede
Tilbage i Herning har Daniel Lenz ikke gjort andet end at vente og spekulere på, hvilken rolle han mon var til casting på.

”Da jeg sad sammen med de andre til castingen, talte vi om, at de to roller nok er Han Solos og Prinsesse Leias børn,” siger han.

”Vi kom også frem til, at manuskriptet, som vi skulle fremføre foran et kamera, må være baseret på Hunger Games. Den mindede i hvert fald om en scene derfra.”

I det to sider lange manuskript er Thomas såret. Han og Rachel skjuler sig i en lade, hvor hun prøver at få ham til at spise. Om karakteren Thomas kan man læse følgende på casting-hjemmesiden:

”Thomas er vokset op uden en fars indflydelse. Uden en mand som forbillede har han ikke den stærkeste jeg-følelse. På trods af det er han smart, foretagsom og udviser mod, når det er nødvendigt. Han kan værdsætte livets absurditeter og forstår, at man ikke kan tage livet alt for seriøst.”

Ulidelig ventetid
Daniel Lenz prøver på ikke at være nervøs, men han kan ikke lade være med at tænke på alle de mulige udfald. Han har en evig indre dialog kørende med sig selv: ”Tænk hvis jeg går videre?”

Det bliver afløst af: ”Du går højst sandsynligt ikke videre.”

”Nu tænker jeg: ’Du går ikke videre!’” griner Daniel Lenz, for det er lettere at forberede sig på at blive skuffet end at tage glæden på forskud.

Han kan dog ikke lade være med at drømme. Endnu ved han og de andre ikke, hvornår de får noget at høre. Men Tommy Duus regner med, at det bliver inden for de næste fjorten dage.

Star Wars: Episode VII har forventet premiere i december 2015.

Kommentarer

Star Wars Casting

Daniel Lenz

Atten år og fra Herning.

Har medvirket som statist i nogle få film- og teaterproduktioner.

Har hovedrollen som D’Artagnan i kommende opsætning af De tre musketerer på Skarrild Amatør Teater.

© Filmmagasinet Ekko