Ugens streaming
22. sep. 2017 | 09:33

Streaming: Gode efterfølgere

Foto | Bruce McBroom
Michael Corleone (Al Pacino) overtager sin fars imperium i en af filmhistoriens bedste fortsættelser: Godfather del 2.

At lave en god efterfølger til en filmsucces er en svær kunst. Her er fem streaming-bud på fortsættelser, der gjorde det umulige.

Af David Madsen og Patricia Smollerup

Det vækker blandede følelser, når fortsættelsen til en film annonceres. Man er ekstatisk ved tanken om at blive bragt tilbage til et elsket univers, men samtidig hunderæd for, at det bliver slem en skuffelse, som ikke kan undgå at smitte af på originalen.

Man taler ikke uden grund om ”den svære toer”, og det er ikke svært at komme i tanke om toere, der slet ikke levede op til forventningerne: The Matrix Reloaded, Eksorcisten II: Kætteren, Blair Witch 2 og Staying Alive – Sylvester Stallones miserable efterfølger til Saturday Night Fever.

Senest har den biografaktuelle Kingsman: The Golden Circle skuffet kritikerne. Ekkos anmelder giver sølle to stjerner til Matthew Vaughns agentbrag.

Vi er derfor gået på jagt efter fem fremragende fortsættelser, der kan streames i weekenden. Her er vores bud på film og serier, der er på højde med eller måske ligefrem overgår deres forgænger.

 

22 Jump Street

”Jeg havde håbet på aldrig at se jer igen,” udtaler politikommisæren til Jenko (Channing Tatum) og Schmidt (Jonah Hill) i 22 Jump Street.

Phil Lord & Chris Millers action-komedie spiller åbenlyst på det at være en toer. Historien bliver interessant, da det går op for hovedpersonerne, at de ikke kan løse opgaven på samme måde som sidste gang.

Channing Tatum og Jonah Hill har et fantastisk samspil og er hylende morsomme som makkerparret, der endnu engang går undercover for at opsnappe og afsløre bagmændene bag salget af farlige stoffer til unge. Denne gang er de dog rykket fra gymnasiet til universitetet.

Filmen kan lejes på Blockbuster.

 

 

Godfather del 2

Francis Ford Coppolas to første Godfather-film forbliver et stykke filmhistorie.

Med en mørk tone og til lyden af den smukke musik af Nino Rota og Carmine Coppola følger vi mafiafamilien Corleone i et gangsterunivers, som samtidig er en kommentar til det amerikanske samfund.

I Godfather del 2 fra 1974, der vandt hele seks Oscar-statuetter, følger vi Robert de Niro som den unge Vito Corleone. Han immigrerer til USA og begynder at opbygge sit eget forbryderimperium.

Mange år senere følger vi sønnen Michael (Al Pacino), der kæmper for, at hans fars arv ikke smuldrer i hænderne på ham. Filmen er en storslået fortælling, der går over generationer, og selv om filmen har mange år på bagen, har den ikke mistet sin fascinationskraft..

Filmen kan lejes på Viaplay.

 

 

Indiana Jones og det sidste korstog

Hvor Indiana Jones og templets forbandelse prøvede at ændre radikalt på succesopskriften i Jagten på den forsvundne skat, så følger Indiana Jones og det sidste korstog næsten Steven Spielbergs klassiker tæt.

Indy kæmper endnu engang mod onde nazister, når et ældgammelt, bibelsk artefakt skal findes. ”Det hører til i et museum!” er stadig den rapkæftede arkæologs yndlingsreplik.

Filmen tilføjer dog et afgørende element, nemlig Sean Connery som Indiana Jones’ far. Iklædt en bøllehat og paraply stjæler den originale James Bond samtlige scener, han er med i, hvad end de er dramatiske eller komiske.

Det er et af de bedste far-søn-par i filmhistorien.

Filmen kan streames på Netflix.

 

Aliens

Hvordan laver du en efterfølger til en mere eller mindre perfekt gyserfilm? Svaret: Skift genre!

Det var i hvert fald James Camerons løsning, da han i 1986 skulle følge op på Ridley Scotts mesterværk Alien. I fortsættelsen tager rumtruckeren Ellen Ripley – Sigourney Weaver i sit livs rolle – endnu engang kampen op mod de fallosformede Xenomorphs. Men i stedet for én alien, er der denne gang en helt koloni af bæsterne – dertilhørende en dronning.

Alt er større, flottere og vildere i efterfølgeren, der skifter originalens stemningsmættede atmosfære ud med intens action fra start til slut.

Filmen kan streames på Blockbuster.

 

 

X-Men 2

Den originale X-Men satte muligvis tonen for superheltefilm i 00’erne – komplet med stramme læderjumpsuits og Matrix-action. Men efterfølgeren viser, hvad genren kan, når samtlige gear i motoren spinder.

X-Men 2 er originalen overlegen på alle punkter. Wolverine, Mystique og Jean Grey er mere interessant, og handlingen har et stærkt anker i Wolverines tragiske fortid.

Samtidig er fanfavoritter fra tegneserierne – særligt Nightcrawler – tilført filmuniverset. Og i modsætning til den miserable treer, X-Men: The Last Stand, passer de nye karakterer glimrende ind i historien.

Filmen kan streames på C More.

Ugens streaming

Hver uge giver Ekko fem bud på, hvad du skal streame.

Vi anbefaler både film og tv-serier.

Denne uge fokuserer vi på gode efterfølgere.

© Filmmagasinet Ekko