Nyhed
31. jan. 2010 | 12:20

Guldbrandsen: Beviser mod spindoktor

Lydoptagelse dokumenterer, at det var Jacob Winther, der lækkede en hemmelig mission, oplyser Christoffer Guldbrandsens advokat.

Af Claus Christensen

Christoffer Guldbrandsens påstand i Ekko om, at det var forsvarsminister Søren Gades pressechef, Jacob Winther, der stod bag militært læk i 2007, er ikke grebet ud af luften.

Der foreligger et bevis i form af en lydoptagelse, som ”utvetydigt dokumenterer, at Jacob Winther er ophavsmand til den i medierne omtalte læk vedrørende udstationering af jægersoldater i Irak i 2007”.

Det oplyser filminstruktørens advokat, Anders K. Németh, i en pressemeddelelse til Ritzaus Bureau.

”Min klient imødeser derfor en injuriesag med sindsro,” siger Anders K. Németh. Lydoptagelse vil ”indtil videre” ikke blive offentliggjort, tilføjer advokaten.

Desuden er oplysningerne ifølge Guldbrandsen bekræftet af flere uafhængige kilder.

Seidenfaden: Det var Winther
Lækken er en alvorlig forbrydelse, som ifølge Forsvaret bragte soldaters liv i fare. Det kan give flere års fængsel. Men også Søren Gades politiske karriere står på spil. Han har hidtil kategorisk afvist at iværksætte en undersøgelse.

Politikens chefredaktør, Tøger Seidenfaden, skriver søndag i sin forsideleder, Gadegate, at ”soldater, Folketinget og offentligheden har krav på fakta ... Det er på høje tid, at Folketing og regering beslutter en undersøgelse”.

Presselogen på TV 2 News i dag siger han, at det var Jacob Winther, som lækkede de fortrolige oplysninger.

Venstres udenrigspolitiske ordfører, Søren Pind, forsvarede fredag Jacob Winther på sin blog i Berlingske.dk. ”Guldbrandsen kan i sagens natur ikke dokumentere en påstand, der er usand,” skriver Pind og tilføjer, at Winther er hans gode ven.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko