Nyhed
30. aug. 2023 | 17:33

Hadet serie er lagt i graven

Foto | HBO Entertaintment

Abel Makkonen Tesfaye – bedre kendt under kunstnernavnet The Weeknd – og Lily-Rose Depp spiller hovedrollerne i The Idol, og de har trukket både husarer og inkarnerede fans til skærmen.

The Idol har fået spandevis af kritik og forlænges ikke med en ny sæson, men HBO holder fast i, at de er glade for modtagelsen.

Af Alexander Barfred Bajer

”You don’t know what’s in store. But you know what you’re here for.” 

Sådan lyder de første par linjer i The Weeknds megahit High For This, og omtrent sådan havde seerne, da The Idol rullede hen over skærmen via streamingtjenesten HBO Max i juni måned. 

Seerne kom for at se selvsamme The Weeknd samt Johnny Depps datter Lily-Rose Depp spille hovedrollerne i en serie af den hyldede Euphoria-skaber Sam Levinson. Men de var på ingen måde forberedt på, hvad der ventede dem. 

Den hypede serie viste sig nemlig at blive en af historiens mest hadede serier, og HBO har nu erklæret, at der ikke kommer flere sæsoner. 

The Idol har været en af vores mest provokerende og originale serier, og vi er glade for publikums stærke reaktion,” siger en talsperson for HBO til Variety og fortsætter: 

”Efter megen overvejelse har HBO, skabere og producere valgt ikke at gå videre med en anden sæson. Vi er taknemmelige for skaberne, castet og holdet for deres fantastiske arbejde.” 

Liderligste serie
Sam Levinson var fuld af optimisme, da serien havde verdenspremiere på den celebre Cannes-filmfestival i maj. 

”Jeg tror, at det kommer til at blive den største serie hen over sommeren,” sagde han. 

Men da The Idol, som handler om en sangers hede affære med en musikmanager, så dagens lys, fik den en usædvanlig hård medfart af anmelderne. 

”HBO’s katastrofale musikindustri-drama er lige så ulogisk, som det er kedeligt og sexistisk,” skrev avisen The Telegraph, mens magasinet The Rolling Stone slet og ret kaldte den ”forskruet torturporno”. 

På Rotten Tomatoes ligger The Idol i øjeblikket på sølle nitten procent, men der har været enkelte positive anmeldelser. 

Ekkos Niels Jakob Kyhl Jørgensen gav fire stjerner i sin anmeldelse og udråbte serien til ”den mest stangliderlige serie, jeg har set længe”. Han fremhævede sexbesættelsen som ”slibrig, sensationslysten, provokerende og poserende”.

Trailer: The Idol

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko