Nyhed
11. mar. 2020 | 16:21 - Opdateret 11. mar. 2020 | 16:45

Harvey Weinstein skal 23 år i fængsel

Foto | uoplyst
Den detroniserede producent Harvey Weinstein har stået bag mesterværker som Pulp Fiction, men nu er han svækket og netop blevet idømt fængsel mange år frem.

Den voldtægtsdømte filmproducent har fået udmålt sin straf, der næsten er den maksimalt mulige og reelt er en livstidsdom.

Af Nicki Bruun

For et par uger siden blev Harvey Weinstein af en jury i New York fundet skyldig i voldtægt og seksuelt overgreb på to kvinder.

Og her til eftermiddag dansk tid har dommeren udmålt straf i sagen: Filmproducenten skal 23 år i fængsel.

Dommer James Burke havde mulighed for at give 67-årige Harvey Weinstein mellem fem og 29 års fængsel. Producentens advokater talte i starten af ugen hans sag i forhold til en så mild straf som muligt.

Men nu er Weinstein blevet idømt en straf, der betyder, at han skal bag tremmer, indtil han er 90 år gammel.

Inden straffen blev udmålt, havde Harvey Weinstein sagt et par ord. Her undskyldte han over for de to kvinder – Jessica Mann og Miriam Haley, som var til stede i retten – men udtrykte også bekymring i forhold til #MeToo-bevægelsen.

”Jeg er totalt forvirret, og jeg tror, mænd er forvirrede. Der er en følelse af, at tusindvis af mænd og kvinder ikke møder retfærdighed,” sagde producenten og fortsatte: ”Jeg er bekymret for det her land. Der er ikke en god atmosfære i USA.”

Også Jessica Mann fik mulighed for at sige noget inden strafudmålingen. Harvey Weinstein blev dømt for voldtægt på hende og seksuelt overgreb på Miriam Haley.

”Det satte dybe spor i mig, mentalt og følelsesmæssigt. Han tog ikke kun min værdighed fra mig som menneske og kvinde, han knuste min selvtillid,” fortalte Jessica Mann.

”Jeg ved ikke, hvordan jeg skal forklare den forfærdelige følelse af at blive voldtaget af en person med magt. Det sætter sig dybt i sindet. Voldtægt sker ikke bare på et øjeblik, det varer for evigt.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko