Nyhed
10. mar. 2020 | 12:34

Weinstein minder retten om velgørenhed

Foto | BBC
Harvey Weinstein har undervejs i retssagen støttet sig til et gangstativ, fordi han ifølge sine advokater døjer med voldsomme rygproblemer.

”Hans liv, store resultater og kampe er bemærkelsesværdige og bør tælle trods juryens dom,” skriver Harvey Weinsteins advokater inden strafudmålingen i morgen onsdag.

Af Nicki Bruun

I morgen onsdag amerikansk tid falder dommen over 67-årige Harvey Weinstein, der af en jury blev fundet skyldig i voldtægt og seksuelt overgreb ved retten i New York.

Dommeren kan give den tidligere så magtfulde filmproducent op til 29 år i fængslet. Men ifølge branchemediet Variety lander dommen nok på omkring ti-femten år.

Harvey Weinstein sidder lige nu i fængsel på Rikers Island, hvor han ifølge medier faldt og slog hovedet søndag morgen.

Hans advokater anmoder dommer James Burke om kun at give producenten fem års fængsel. I et syv sider langt brev fremhæver de hans dårlige helbred og to børn på ni og seks år som grunde til at give en knap så hård dom.

Advokaterne minder også om producentens velgørenhedsarbejde og støtte til gode formål, mens de slår til lyd for, at han allerede har fået en hård straf i den brede offentlighed.

”Hr. Weinstein kan ikke gå ud uden at blive mødt af tilråb, og han har mistet sin indkomstmulighed. Hans fald fra tinderne har ganske enkelt været historisk, muligvis aldrig set før i de sociale mediers tidsalder. Hvad enten det er fortjent eller ej, er det en ekstremt alvorlig konsekvens, som han har måttet leve med,” skriver Harvey Weinsteins advokater i deres opfordring til dommeren.

”Hans liv, store resultater og kampe er bemærkelsesværdige og bør tælle til trods for juryens dom.”

Svimlende mangel på empati
Harvey Weinstein blev dømt for voldtægt af den forhenværende skuespiller Jessica Mann og seksuelt overgreb på den tidligere produktionsassistent Mimi Haley.

Det blev set som en stor sejr for #MeToo-bevægelsen, der nu håber på flere domme i sager mod overgrebsmænd.

Weinstein skal efter strafudmålingen i New York forsvare sig mod nye anklager i Los Angeles, hvor han også bliver beskyldt for voldtægt og seksuelle overgreb.

Men står det til den offentlige anklager i New York, Joan Illuzzi, skal filmproducenten ikke have lov til at slippe billigt i hendes stat. I sit elleve sider lange brev til dommeren fremhæver hun 36 andre beskyldninger mod Harvey Weinstein fra forskellige ofre, hvis anklager dog ikke var del af retssagen.

”Disse handlinger viser i deres helhed, at den anklagede gennem hele sit voksne og professionelle liv har udvist en svimlende mangel på empati og behandlet andre mennesker med foragt,” skriver advokaten.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko