Nyhed
28. maj 2020 | 11:29

Ny mediegigant går til kamp mod Netflix

Foto | Warner Bros.
Mere end femten år er gået, siden de seks hovedpersoner fra Venner senest kunne opleves på tv-skærmen, men de vender tilbage og er blandt de vigtige aktører i den verserende streamingkrig.

Streamingtjenesten HBO Max roses i USA for et imponerende stort katalog, men skoses for høj pris. Herhjemme satser man fortsat på HBO Nordic.

Af Nicki Bruun

Det er synd at sige, at der mangler en ny streamingtjeneste på et allerede bugnende marked for film og serier.

Men HBO Max er ikke en hvilken som helst streamingtjeneste. Det er en gigant spækket med alskens indhold.

Det bliver som noget af det første slået fast i en analyse, som branchemediet Varietys to tv-anmeldere Caroline Framke og Daniel D’Addario har skrevet om HBO Max. Den nye streamingtjeneste gik den 27. maj i luften i USA, der lige nu er epicenter for en streamingkrig, hvor Netflix er konkurrenten, alle gerne vil slå.

HBO Max forsøger med alle midler. For eksempel ved at snuppe rettighederne til den hyperpopulære 90’er-komedieserie Venner fra netop Netflix, så amerikanerne nu skal købe abonnement på HBO Max for at se serien.

Ved launch af streamingtjenesten skulle der desuden have været en ny special, hvor seriens seks venner mødtes igen. Men optagelserne blev som bekendt udskudt af coronakrisen.

Til gengæld kan man i skrivende stund se HBO-seriemesterværker som The Sopranos, The Wire og Six Feet Under, blockbusters som Harry Potter-filmserien og superheltefortællingerne fra DC-franchisen samt japansk animation fra Studio Ghibli og de amerikanske Looney Tunes.

Ambitionen for HBO Max er ifølge Varietys skribenter klar: At blive en streamingtjeneste for hele familien og vippe Netflix af pinden!

Dyrere end konkurrenterne
I computermediet PC Mag får HBO Max fire ud af fem stjerner i en anmeldelse, der gennemgår en lang række tekniske specifikationer.

Konklusionen lyder: HBO Max tilbyder et imponerende katalog af stærke film og serier, men det er til en høj pris!

Streamingtjenesten er meget dyrere end konkurrenterne i USA.

Til en pris på femten dollars om måneden – lige over 100 danske kroner – betaler amerikanerne dobbelt så meget som for ligeledes nye Disney+ (der kommer til Danmark i september) og tre gange så meget som for Apple (som kan ses i Danmark nu for 39 kroner om måneden).

Og så er der forvirring omkring, hvem der overhovedet kan se HBO Max. Inden streamingtjenesten gik i luften, forstod nuværende HBO-kunder ikke, om de automatisk ville få adgang til den nye tjeneste.

Skribenten Julia Alexander fra teknologimediet The Verge undrer sig desuden over, hvad forskellen er mellem HBO Max og allerede eksisterende tjenester som HBO Go og HBO Now, hvor HBO-abonnenter også kan streame forskelligt indhold.

HBO har altid været kendt som et brand, der står for tårnhøj kvalitet på tv-skærmen. Men det krystalklare nicheimage kan ifølge journalisten komme i klemme, når man går på jagt efter et større publikum.

Intet indtog på vej
I Danmark har vi siden 2012 haft adgang til den nordiske streamingtjeneste HBO Nordic, som foruden de prisbelønnede serier fra HBO også viser indhold fra amerikanske tv-kanaler som Hulu og Showtime.

Og mens konkurrenter som Disney+, Apple TV+ og Amazon Prime – sidstnævnte koster 45 kroner herhjemme og har netop indgået samarbejde med internet- og tv-udbyderen Waoo – i stigende grad gør deres indtog i Danmark, skal vi ikke regne med at udskifte HBO Nordic til HBO Max i den nærmeste fremtid.

”Når det kommer til HBO Max og et eventuelt indtog i Europa og Norden, så er det ikke noget, der kommer til at ske lige nu,” siger Tom Krogsgaard Nielsen, senior vice president for PR i HBO Europe, som er den europæiske afdeling af HBO.

”Det internationale marked er en vigtig del af udvidelsesplanerne for HBO Max, men i Europa har vi allerede i dag et stort antal abonnenter via vores tjenester, herunder HBO Nordic, og vi vil fortsat investere i disse tjenester og platforme,” fortsætter han til Filmmagasinet Ekko.

”Det er fortsat ambitionen for HBO Europe og HBO Nordic at sikre det bedste indhold og de største titler på tværs af de territorier, HBO Europe opererer i, og HBO Nordic vil derfor fortsætte med at tilbyde både de bedste nye serier fra HBO og fra andre kvalitetsudbydere.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko