ekko shortlist awards 2021
04. jan. 2022 | 12:34

Video: Højdepunkter fra årets filmfest

Foto | Ólafur Steinar Rye Gestsson

Se et festligt sammenklip af Ekko Shortlist Awards 2021, hvor store stjerner og lovende talenter sammen fejrer årets bedste præstationer i dansk kortfilm.

Af Nicki Bruun

Det var et brag af en filmfest, da vi den 27. november afholdt ottende udgave af prisuddelingen Ekko Shortlist Awards i Bremen Teater.

Store stjerner og lovende talenter mødtes først på den røde løber og dernæst inde i salen, hvor Anders Lund Madsen som hurtigt indkaldt værtsvikar for Jesper Groth styrede et forrygende show.

Her blev uddelt priser til nogle af landets fremadstormende filmskabere, og vi havde et kamerahold til at filme festlighederne.

Det er der nu kommet en tre minutter lang video med højdepunkter ud af. Se den øverst i artiklen!

Kendte filmfolk
Det starter med en bevægende takketale af Smilla Dreinø Khonsari, der vandt prisen for bedste dokumentar med Bånd – fortæl mig alt.

Filmen handler om den unge instruktørs forhold til faren, og hun ringede fra scenen til ham, så hele salen kunne høre faren sige, hvor stolt han var af sin datter.

Også politikeren Søren Pape Poulsen, der havde taget tid ud af sit travle program for at uddele Diversitet Prisen for første gang, optræder i videoen.

Det samme gør Charlotte Sieling, Jesper Ole Feit Andersen og Amalie Lindegård, som er blandt de mange kendte presenters, der overrakte priser til vinderne.

Til sidst i videoen er der et backstage-interview med stjerneskuddet Besir Zeciri, der vandt for bedste mandlige skuespiller. Han fortæller begejstret, at han ser prisen som et flot skulderklap og en god mulighed for at lave flere spændende projekter i fremtiden.

Vi glæder os allerede nu til at byde velkommen til næste Ekko Shortlist Awards, der i år løber af stablen lørdag den 19. november i Bremen Teater, så sæt bare kryds i kalenderen.

Og husk at følge med på Ekko Shortlist, hvor der hver uge kommer nye film, der er i spil til statuetter ved prisuddelingen i 2022.

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Ekko Shortlist Awards hylder danske kortfilm og filmtalenter.

De nominerede var udvalgt blandt film på Ekko Shortlist fra 9. november 2020 til 8. november 2021.

Vinderne blev fundet i en sammentælling af brugernes stemmer og juryens rangeringer.

Prisuddelingen er støttet af Det Danske Filminstitut, Nordisk Film, Producentforeningen og FILM&TVGruppen.

Royal Økologisk og Simply Chocolate var sponsorer ved eventet.

© Filmmagasinet Ekko