Nyhed
08. aug. 2018 | 12:48

Hollywood bakker op om kønsminoriteter

Foto | Beth Dubber
Jill Soloway (th.) fyrede Jeffrey Tambor (midt) fra sin serie Transparent, hvor han spillede en transkønnet kvinde, da skuespilleren blev beskyldt for overgreb.

”Lad os arbejde sammen for at skabe en verden, hvor transpersoner bliver accepteret som ligeværdige mennesker,” skriver interesseorganisationer i et åbent brev til filmbranchen.

Af Nicki Bruun

Der har på det seneste været megen snak både i Hollywood og herhjemme om, hvorvidt skuespillere kan skildre transkønnede mennesker.

Debatten stod for alvor i lys lue, da Scarlett Johansson fik hovedrollen som den transkønnede Dante ”Tex” Gill i Rub and Tug. Det skabte et mindre stormvejr på sociale medier, og skuespilleren endte med at trække sig fra rollen.

Nu er en lang række interesseorganisationer og produktionsselskaber gået sammen om et åbent brev i branchemediet Variety.

”Hollywood kan fortælle historier, der hjælper folk med at forstå, hvordan de skal se sig selv og andre omkring dem, som er anderledes,” står der i brevet.

Det er udsendt af GLAAD, en interesseorganisation for lgbtq-personer, og 5050by2020, der arbejder for en mere ligelig fordeling af mænd og kvinder i filmbranchen og er et initiativ under Time’s Up-bevægelsen.

”Lad os arbejde sammen for at skabe en verden, hvor transpersoner bliver accepteret som ligeværdige mennesker.”

Jill Soloways fejl
Der er knap 50 underskrivere af det åbne brev, som er henvendt de store magtspillere i Hollywood.

Blandt dem finder man de populære film- og tv-skabere Judd Apatow, Ryan Murphy og Shonda Rhimes’ produktionsselskaber.

En af initiativtagerne til det åbne brev er Jill Soloway. Hun er bedst kendt som skaberen af Transparent, som handler om transkønnede mennesker. Serien havde Jeffrey Tambor i hovedrollen som transkønnet, men skuespilleren blev fyret efter anklager om overgreb.

”Producere forstår i dag, at man ikke kan lave projekter om farvede mennesker, hvis man ikke har farvede mennesker med. Sådan er det også med transpersoner,” siger Soloway til Variety og fortæller, at hun ikke ville have valgt Tambor som sin hovedrolle i dag.

Læs det åbne brev i sin fulde længde.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko