Nyhed
16. feb. 2018 | 11:08

Jeffrey Tambor kritiserer Transparent-skaber

Foto | Amazon Studios
Jeffrey Tambor har vundet hæder og priser for rollen som transseksuelle Maura Pfefferman i Transparent, men nu skilles han og seriens skaber som alt andet end gode venner.

”Jeg er skuffet over Jill Soloways unfair karakteristik af mig,” siger skuespilleren efter den officielle fyring fra rollen som Maura Pfefferman i Amazon-serien.

Af Nicki Bruun

For fremtiden kommer vi ikke til at se mere til Maura Pfefferman i skikkelse af Jeffrey Tambor i Amazon-serien Transparent.

Det står endeligt klart, efter at skuespilleren officielt er blevet fyret fra rollen ­som følge af anklager om sexchikane. Rollen nåede at indbringe skuespilleren to Emmy’er og en Golden Globe.

Sagen syntes ellers afgjort allerede i november sidste år, da de to transseksuelle kvinder Van Barnes, der er Tambors forhenværende assistent på serien, og skuespilleren Trace Lysette beskyldte Tambor for upassende opførsel.

Tambor udtalte efter anklagerne, at han ikke kunne se, hvordan han kunne vende tilbage til serien. Imens satte Amazon en undersøgelse i gang, der nu har resulteret i en fyring af skuespilleren.

”Jeg er dybt skuffet over Amazons håndtering af disse falske beskyldninger mod mig,” udtaler Jeffrey Tambor i en pressemeddelelse, hvor han retter skytset mod serieskaber Jill Soloway.

”Jeg er endnu mere skuffet over Jill Soloways unfair karakteristik af mig som én, der kunne finde på at skade mine kolleger.”

Giftig politisk atmosfære
Transparent
har hidtil haft Jeffrey Tambor i hovedrollen som Maura, der i en sen alder springer ud som kvinde. Serien er blevet rost for skildringen af seksuelle minoriteter, og derfor har anklagerne gjort ekstra ondt på Amazon.

Streamingtjenesten har ikke offentliggjort, hvad undersøgelsen har afsløret, men anonyme kilder siger til branchemagasinet Deadline, at Tambors opførsel ”ikke kunne retfærdiggøres eller undskyldes”.

Det stiller Jeffrey Tambor sig også kritisk overfor.

”I vores fireårige samarbejde på denne fantastiske serie har beskyldninger mod mig aldrig været på tale. Derfor må jeg tro, at undersøgelsen er fejlbehæftet og forudindtaget i forhold til den giftige, politiserede atmosfære på settet.”

Jill Soloway har hele tiden bakket op om Van Barnes og Trace Lysette.

”Vi skrider til handling for at sikre, at vores arbejdsplads skaber sikkerhed og værdighed for alle individer, og nu vil vi hele som en familie,” siger Jill Soloway.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko