Nyhed
01. jan. 2017 | 23:04 - Opdateret 01. jan. 2017 | 23:40

Hollywood-skiltet udsat for nytårsløjer

Youtube
Ukendte gerningsmænd har nytårsmorgen besteget bakken, hvor Hollywood-skiltet står, og ændret teksten til noget, der kan tolkes som en reklame for hash.

Ukendte gerningsmænd har ændret teksten på det ikoniske Hollywood-skilt til ”Hollyweed”, der refererer til hash og marihuana.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Nytårsaften er tid for champagne, fyrværkeri og for nogens vedkommende nytårsløjer og -drillerier.

Den tradition har ukendte gerningsmænd tilsyneladende udnyttet til fulde og brugt nytåret til at pille ved bogstaverne i det ikoniske Hollywood-skilt i Los Angeles.

Ifølge politiet i den amerikanske storby har gerningsmænd kravlet op på Mount Lee, hvor skiltet står, tidlig nytårsmorgen og ændret teksten fra ”Hollywood” til ”Hollyweed”, skriver The Hollywood Reporter og flere andre medier.

Politiet har fanget akten på overvågningskamera og efterforsker sagen som ”en ulovlig indtrængning”.

Politisk budskab
”Weed” er som bekendt slang for hash og marihuana, og derfor kæder mange allerede happeningen sammen med staten Californiens nylige godkendelse af marihuana til rekreativ brug.

Den nye regel træder dog ikke i kraft for statens handelsvirksomheder før 1. januar 2018, hvor det bliver lovligt for dem at sælge marihuana. Skiltets nye betydning kan derfor forstås som en eller anden form for politisk budskab eller markering i den henseende.

Hollywood-skiltet blev rejst i 1923 og er kommet til at symbolisere stjernedrømme i filmens mekka.

Det er ikke første gang, at det er blevet udsat for kreativ aktivisme og stavekontrol. Da paven besøgte USA i 1987, blev teksten således fikst ændret til ”Holywood”.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko