Ekko Shortlist Awards 2023
27. okt. 2023 | 12:03 - Opdateret 01. nov. 2023 | 12:25

Hvem har gjort mest for diversiteten?

Foto | Nikolai Linares

Den iranskfødte komiker Ellie Jokar overrakte Diversitet Prisen i 2022, hvor hun fik hele salen til at rejse sig op og klappe ad iranske kvinders lighedskamp.

Indstil den person, organisation eller arbejdsplads, som efter din mening har gjort mest for diversitet i den danske film- og tv-branche i år.

Af Frederik Hoff

Dansk film og tv skal kunne rumme alle slags mennesker uanset hudfarve, etnicitet, seksualitet, alder, handikap, social klasse og køn.

Det blev gjort klart, da en række film- og tv-folk for to år siden i Ekko protesterede over dårlige arbejdsforhold og manglende gensidig respekt i branchen.

Men hvem har i det forgangne år gjort mest for at sikre, at filmbranchen bliver lige så mangfoldig og respektfuld, som den skal være?

For tredje år i træk uddeler FILM&TVGruppen i samarbejde med Ekko den populære Diversitet Prisen. Den gives til den organisation, person eller arbejdsplads, som har gjort mest for at højne diversiteten i filmbranchen.

Du bestemmer, hvem der kommer i betragtning til prisen. Alle kan nemlig indstille en kandidat ved at sende en mail med forslaget og en kort begrundelse til ekko@ekkofilm.dk inden deadline onsdag 8. november kl. 12.

Den store filmfest Ekko Shortlist Awards 2023 finder sted 17. november i Bremen Teater i København, og billetsalget er stadig åbent, så køb billet nu.

MIX og Minisjang
FILM&TVGruppen stiftede prisen i 2021. Det er en organisation under Dansk Journalistforbund med over 2.000 medlemmer, der arbejder med produktion af levende billeder.

Første år gik prisen til lgbtq+-filmfestivalen MIX Copenhagen, som bliver afholdt netop nu.

Sidste år blev det DR Minisjang, der beundringsværdigt har skabt et univers, hvor alle landets yngste kan føle sig repræsenteret.

Fem nominerede skal nu findes af en kvalificeret jury bestående af folk fra blandt andet store produktionsselskaber og broadcastere, som gennemgår alle de indsendte forslag.

Juryen bliver præsenteret i næste uge her på siden, og i ugen op til Ekko Shortlist Awards afslører vi de fem nominerede.

Til den store prisfest 17. november bliver vinderen udråbt fra scenen, så film- og tv-branchens største diversitetshelt kan blive hyldet på behørig vis.

Video: Publikum hylder det iranske folk

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Prisuddeling for danske filmskabere og deres kortfilm på Ekko Shortlist.

Startede i 2014 og finder i år sted for tiende gang.

Indstil dine kandidater til Diversitet Prisen i mail til ekko@ekkofilm.dk inden deadline 8. november kl. 12. 

Ekko Shortlist Awards 2023 er støttet af Det Danske Filminstitiut, Producentforeningen, FAF, FILM&TVGruppen, Dansk Skuespillerforbund, Danske Dramatikere, ANIS, Dansk Filmfotograf Forbud og Politiken-Fonden.

Køb billet!

© Filmmagasinet Ekko