Ekko Shortlist Awards 2022
24. nov. 2022 | 09:15

Lysten til at lege på tværs af skel

Foto | Nikolai Linares
Morten Skov Hansen, chef for DR Ultra, Ramasjang og Minisjang, mødte op til Ekko Shortlist Awards, hvor han gik på scenen og tog imod FILM&TVGruppens diversitetspris.

”Et moderne fællesskab, hvor børn i en påvirkelig alder lærer, at alle er lige meget værd,” lyder Ekko Shortlist Awards-juryens begrundelse for at give Diversitet Prisen til DR Minisjang.

Af juryen

Fremtiden tilhører børnene.

Det er en kæmpe kliché, men ikke desto mindre er den fuldkommen sandt. Derfor er det en enormt vigtig opgave at underholde de mindste på en måde, der er inkluderende for alle.

Den opgave har folkene bag DR Minisjang på det fornemmeste påtaget sig. De har skabt et univers, hvor landets yngste uanset størrelse, udseende og social baggrund kan se sig selv repræsenteret.

Her er alle lige, samtidig med at der er plads til forskellighed. I en række kreative programmer og formater er det lysten til at lege på tværs af alle mulige skel, der driver værket.

Minisjang er ikke bare et sted, hvor forældre kan parkere poderne uden at få dårlig samvittighed.

Det er også et moderne fællesskab, hvor børn i en påvirkelig alder lærer, at alle er lige meget værd – og så er grundlaget for gode samfundsborgere skabt.

Derfor fortjener Minisjangstatuetten som årets vinder af Diversitet Prisen. Stort tillykke!

Kommentarer

Diversitet Prisen

Diversitet Prisen er stiftet af FILM&TVGruppen i Journalistforbundet i samarbejde med Ekko.

Uddelt den 19. november ved Ekko Shortlist Awards, der hylder danske talenter og kortfilm.

Prisen er stiftet af FILM&TVGruppen i Journalistforbundet i samarbejde med Ekko. 

Juryen bestod af skuespiller Ellie Jokar, Metronome-direktør Tina Christensen, STV-direktør Daniel Svarts, DR-mangfoldighedsredaktør Heidi Sivebæk og caster Tina Bremer.

© Filmmagasinet Ekko