Ekko Shortlist Awards 2022
23. nov. 2022 | 16:38

Stående applaus til det iranske folk ved prisfest

Foto | Nikolai Linares
Iranskfødte Ellie Jokar var sidste år nomineret til Diversitet Prisen for sin indsats for at styrke mangfoldigheden i Danmark. I år uddelte hun prisen til børneuniverset DR Minisjang.

Taget løftede sig under Ekko Shortlist Awards, da den iranskfødte skuespiller Ellie Jokar gik på scenen og bad publikum hylde de kvinder og mænd, der kæmper for friheden i Iran.

Af Nicki Bruun

Det var en aften fuld af god stemning og euforisk glæde, da prisuddelingen Ekko Shortlist Awards i lørdags løb af stablen i Bremen Teater.

Men selv om det er en filmfest i de danske talenters tegn, var der også plads til at skue ud over den store verden, hvor vigtige kampe bliver kæmpet i denne tid.

Et af højdepunkterne indtraf nemlig, da skuespiller, komiker og musiker Ellie Jokar gik på scenen for at overrække Diversitet Prisen, som blev tildelt folkene bag børneuniverset DR Minisjang.

”Jeg kommer fra et sted, der hedder Iran, og i aften kunne jeg godt tænke mig, at vi hylder alle de iranske kvinder og mænd, som lige nu kæmper med livet,” startede Ellie Jokar med at sige.

Det satte gang i klapsalver, der udviklede sig til aftenens længste og største applaus. Publikum rejste sig spontant for at vise deres støtte til borgerne, som kæmper mod et undertrykkende regime i Iran.

Se en video af det følelsesladede øjeblik nederst i artiklen!

Stor opbakning
Diversitet Prisen blev sidste år stiftet i samarbejde mellem FILM&TVGruppen i Dansk Journalistforbund og Filmmagasinet Ekko.

Den gives til en arbejdsplads, en producent, en broadcaster eller en enkelt person, som gør en særlig indsats for at inkludere alle mennesker – uanset køn, seksualitet, alder, udseende, etnicitet og social klasse.

Det har vist sig at være en pris, som har stor opbakning i den danske film- og tv-branche.

Publikum i salen havde deres fulde opmærksomhed rettet mod scenen, da prisen skulle uddeles. Og i ugerne op til prisfesten har film- og tv-folk indstillet en lang række personer og organisationer til Diversitet Prisen.

Mangfoldighed blandt vinderne
En jury med fremtrædende branchepersoner, heriblandt SVT-direktør Daniel Svarts og Metronome-direktør Tina Christensen, nominerede fem kandidater og fandt siden vinderen.

Blandt de nominerede var holdet bag Danmarks Oscar-bud Holy Spider, der fortæller en autentisk historie om en iransk seriemorder, som slår kvindelige sexarbejdere ihjel.

Hæderen gik dog til DR Minisjang, mens det sidste år var lgbtq-festivalen MIX Copenhagen, der løb med æren. Man må med andre ord sige, at der helt i prisens ånd allerede er stor mangfoldighed blandt vinderne.

Video: Publikum hylder det iranske folk

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Ekko Shortlist Awards hylder danske talenter og kortfilm.

Niende udgave blev afholdt 19. november i Bremen Teater.

Juryen bestod af en række af landets bedste filmfolk.

Ellie Jokar overrakte Diversitet Prisen til folkene bag DR Minisjang.

Award-showet blev støttet af Det Danske Filminstitut, Producentforeningen, FAF, FILM&TVGRUPPEN i Journalistforbundet, Dansk Skuespillerforbund, Zentropa, Nordisk Film, Danske Filminstruktører, Danske Dramatikere, ANIS, Politiken-Fonden, Jytte Groes og Royal Økologisk.

© Filmmagasinet Ekko