Nyhed
12. okt. 2020 | 13:00

Imødeset film rykkes frem

Foto | Anders Overgaard
I Retfærdighedens ryttere spilles hovedrollerne af fra venstre: Lars Brygmann, Andrea Heick Gadeberg, Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas og Nicolas Bro.

Retfærdighedens ryttere med Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas kommer i biograferne til november, en måned før det ellers var planlagt.

Af Nicki Bruun

Vi er under den fortsatte coronakrise blevet vant til, at hver uge fører til nye meldinger om udsatte film. Både den næste James Bond-film og Denis Villeneuves Dune er blevet udsat til 2021.

Men nu bliver premieren på en af årets mest imødesete danske film rykket en måneds tid frem.

Anders Thomas Jensens næste film med Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas i hovedrollerne – Retfærdighedens ryttere – skulle have ramt danske biografer den 17. december.

Men nu er den rykket frem til 19. november, så publikummer ærgerlige over udsættelsen af James Bond har noget andet at se i biografen.

”Med flytningen af James Bond-filmen blev de danske biografer efterladt med et gigantisk hul i markedet, og ved at flytte Retfærdighedens ryttere en måned frem giver vi både biograferne en enestående mulighed for at fylde salene med en stor film og publikum chancen for at se en kæmpe eventfilm fra november,” siger Frederik Honoré, direktør i Nordisk Film Distribution.

Han forventer sig meget af filmen.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har store forventninger til Retfærdighedens ryttere. Den har testet helt fantastisk, og publikum synes, at filmen er både meget morsom og rørende,” siger Frederik Honoré.

”Den burde være så godt som sikret et fremragende word-of-mouth, og derfor vil den også have stærke forudsætninger i markedet ved at få premiere i november, hvor der på grund af en række datoflytninger ikke længere er konkurrence fra store internationale eller amerikanske film.”

Tragisk togulykke
Retfærdighedens ryttere
er den femte film, som er både skrevet og instrueret af Anders Thomas Jensen.

Han har tidligere stået bag sorthumoristiske nyklassikere som Blinkende lygter, De grønne slagtere og Adams æbler.

Anders Thomas Jensen var senest aktuel for fem år siden med Mænd & høns, men har de sidste år skrevet manuskript til blandt andet Hollywood-filmen The Dark Tower og Ser du månen, Daniel.

Retfærdighedens ryttere er produceret af Zentropa, som også står bag Thomas Vinterbergs Druk, der lige nu fejrer succes i danske biografer med over 400.000 solgte billetter i skrivende stund.

I sidste uge udsendte filmselskabet en kort teaser til Retfærdighedens ryttere. Men i anledning af premiereflytningen bliver der nu frigivet en hel scene fra filmen, hvor Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas spiller over for Lars Brygmann og Nicolas Bro.

Firkløveret tager på uanmeldt besøg hos en rocker, som de tror har forbindelse til en tragisk togulykke. Men mødet tager en drejning.

Scene: Retfærdighedens ryttere

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko