Nyhed
31. juli 2014 | 19:25

Jamie Foxx skal spille bokselegende

miketyson.com
Mike Tyson nåede sit livs lavpunkt, da han i 1997 bed øret af sin modstander i en boksekamp. Nu rejser han sig fra gulvet i en ny film med Jamie Foxx.

Mike Tyson har altid delt sportsverdenen. Nu tager filmbranchen en tur i ringen med bokseren, der skal spilles af Jamie Foxx.

Af Martin Schantz Faurholt

Den tribal-tatoverede eksbokser Mike Tyson er ikke knockoutet endnu. Det bekræfter en kilde til det amerikanske brancheblad Variety, som bringer nyheden om en kommende film om den kontroversielle sportsstjerne.

I en biopic skal skuespilleren Jamie Foxx portrættere Tysons udsvævende liv fra ung til voksen. Og det er med carte blanche fra hovedpersonen selv.

”Jamie Foxx og jeg har diskuteret mulighederne, og vi gør det,” siger han til den britiske avis The Guardian.

Sopranos-forfatter på manus
Jamie Foxx vandt i 2005 en Oscar for rollen som musikeren Ray Charles i Ray. Han er også kendt for sin helterolle i Tarantinos Django Unchained, og han har tidligere medvirket i en boksefilm, nemlig Ali, hvor han dog havde en noget mere passiv rolle som ringman.

Ifølge Variety bliver også en anden prominent herre tilknyttet projektet. Filmens manuskript er lagt i hænderne på HBO’s guldfugl Terence Winter, som er hjernen bag den populære tv-serie Boardwalk Empire og også har skrevet på mesterværket The Sopranos.

Det er ikke første gang, at HBO-folk beskæftiger sig med sværvægtsbokseren. Selskabet udgav i 1995 dokumentaren Tyson (ikke at forveksle med James Tobaks dokumentar med samme titel fra 2008), så Terence Winter får rig mulighed for at lade sig inspirere i tv-kanalens arkiver.

Trods HBO’s tidligere interesse for verdensmesteren er filmen fortsat uden noget filmselskab, men producenterne ventes at stå kø for at få fingrene i den kuriøse boksefortælling, skriver Variety.

Et liv ude af kontrol
Alle husker, hvordan Mike Tyson i et øjebliks frustration bed øret af modstanderen Evander Holyfield i 1997.

Comeback-kampen var ikke desto mindre kun kulminationen på et turbulent livsforløb, der begyndte, efter at han mistede sin verdensmestertitel i 1990.

Tyson blev blandt andet fundet skyldig i en voldtægt, han gik økonomisk på røven og mistede sin yngste datter før den notoriske kannibal-kamp mod Holyfield.

Yngre gennem computergrafik
At valget er faldet på Jamie Foxx, er interessant, da skuespilleren selv er næsten lige så gammel som Mike Tyson.

Alderen skulle dog ikke udgøre et problem, har eksbokseren fortalt The Guardian. Hans ungdom skal skildres med CGI-magien fra The Curious Case of Benjamin Button, hvor en gammel mand gradvist gøres yngre gennem computergrafik.

Men det er ikke Tysons eneste afsløring i forbindelse med filmen. Stemmer bokserens udtalelser til The Guardian, vil også Martin Scorsese være involveret i filmprojektet.

Kommentarer

Jamie Foxx

Født 1967 i Terell, Texas.

Debuterede som skuespiller i komedien Toys i 1992.

Brød for alvor igennem som hårdtarbejdende football-spiller i Oliver Stones Any Given Sunday (1999).

Vandt i 2004 en Oscar for sit indlevende portræt af sang-ikonet Ray Charles i Ray.

Kritikerrost for rollerne i Michael Manns Collateral og Quentin Tarantinos Django Unchained.

© Filmmagasinet Ekko