Cannes 2019
10. apr. 2019 | 16:29

Jarmusch åbner Cannes med zombiekomedie

Foto | Image Eleven Productions
Et forrygende cast er samlet i The Dead Don't Die, hvor Bill Murray, Chloë Sevigny og Adam Driver spiller politibetjente i en lille by, der pludselig bliver overrendt af glubske zombier.

Den stjernespækkede The Dead Don’t Die kommer til at indlede årets udgave af Cannes-festivalen, hvor den er i hovedkonkurrencen.

Af Nicki Bruun

Det var svært ikke at blive begejstret, da den morsomme trailer til Jim Jarmusch’ zombiekomedie The Dead Don’t Die fik premiere sidste uge – se den nederst i artiklen!

Den stjernespækkede film med blandt andre Bill Murray, Adam Driver og Tilda Swinton har åbenbart også vakt opsigt i Cannes-festivalens ledelse. Man har nemlig valgt The Dead Don’t Die som åbningsfilm på årets festival, der foregår 14. – 25. maj.

I en pressemeddelelse skriver festivalen, at Jarmusch’ zombiekomedie også bliver del af hovedkonkurrencen og kampen om Guldpalmen.

I nyere tid er de fleste af festivalens åbningsfilm ellers blevet vist uden for konkurrence, men sidste år var iranske Asghar Farhadis melodrama Alle ved det både åbningsfilm og en del af hovedkonkurrencen.

I næste uge præsenterer Cannes-festivalen på skærtorsdag resten af det officielle program.

Kampen om Cannes
I hovedkonkurrencen regner branchemedier også med, at der bliver plads til Cannes-favoritter som Quentin Tarantino og Pedro Almodóvar.

Tarantino er på vej med en af årets mest ventede film, Once Upon a Time in Hollywood, og det ville undre meget, hvis den på 25-året for Guldpalme-sejren til Pulp Fiction ikke ville få premiere i Cannes.

Dermed er der allerede lagt i ovnen til en årgang på den franske festival, der kan tage kampen op med særligt Venedig-festivalen, som de senere år har stjålet meget af stjernestøvet fra Cannes.

Nu er der kun tilbage for Ekkos udsendte i Cannes at glæde sig til i hvert fald at se The Dead Don’t Die. Forhåbentlig går der heller ikke lang tid, før en dansk premieredato bliver annonceret.

Filmen er skandinavisk co-produceret med støtte fra Film i Väst, og VFX i den splattertunge zombiekomedie er lavet af selskabet Haymaker, der har til huse i Gøteborg.

Trailer: The Dead Don’t Die

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko