Nyhed
09. nov. 2017 | 19:16

Jeffrey Tambor afviser sexanklager

Foto | Jennifer Clasen
Jeffrey Tambor spiller i Transparent en familiefar, der sent i livet springer ud som transkønnet. I virkeligheden bliver han nu anklaget af en transkønnet kvinde for upassende seksuel opførsel.

Amazon Studios undersøger Transparent-skuespiller, efter at en tidligere assistent har anklaget ham for upassende, seksuel opførsel.

Af David Madsen

Anklager om voldtægt og andre seksuelle overgreb rammer stadig filmbranchen på den anden side af Atlanterhavet.

Inden for den seneste uge har Kevin Spacey fået klippet vingerne af sin karriere efter beskyldninger om seksuelle overgreb over flere årtier. Også instruktør Brett Ratner og skuespiller Charlie Sheen er blevet beskyldt for sexchikane og voldtægt.

Amazon Studios har afskediget sin mediechef Roy Price på grund af sexchikane, og nu er endnu et af selskabets hovednavne under anklage. Den prisbelønnede skuespiller Jeffrey Tambor er blevet beskyldt af sin tidligere assistent Van Barnes for upassende seksuel opførsel, skriver branchemediet Deadline Hollywood.

Jeffrey Tambor er bedst kendt for rollen som patriarken George Bluth Senior i kultserien Arrested Development og som den transkønnede Maura Pfefferman i den prisbelønnede serie Transparent.

Van Barnes arbejdede som assistent for skuespilleren under Transparent og er selv transkønnet.

Nægter anklager
Jeffrey Tambor har været hurtigt ude og benægte enhver anklage.

”Jeg ved, at en af mine tidligere assistenter har skrevet en privat besked, der hentyder til, at jeg har opført mig upassende over for hende,” udtaler skuespilleren til Deadline Hollywood.

”Jeg nægter på det kraftigste samtlige af hentydningerne og beskyldningerne om, at jeg skulle have opført mig upassende over for denne eller enhver anden person, jeg nogensinde har arbejdet med. Jeg er forfærdet og rystet over de grundløse beskyldninger.”

Sagens efterforskes
Van Barnes kom frem med beskyldningerne i en privat Facebook-besked, som hun skrev tidligere på ugen.

Deadline Hollywood skriver, at Amazon er i gang med en efterforskning af sagen. En repræsentant for selskabet fortæller branchemediet, at man ser meget alvorligt på beskyldningerne.

Skaberen af Transparent, Jill Soloway, har også udtalt sig om sagen.

”Alt, som undergraver niveauet af respekt, sikkerhed og rummelighed, der er så fundamentalt for vores arbejdsplads, er i komplet modstrid med vores principper. Vi samarbejder med efterforskningen på alle måder,” har Soloway sagt ifølge Deadline Hollywood.

Trailer: Transparent – sæson 4

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko