Nyhed
02. nov. 2017 | 11:36

Sexskandale rammer Brett Ratner

Foto | Wilson Webb
Producent og instruktør Brett Ratner er den seneste prestigefyldte mand fra Hollywood til at blive væltet af pinden efter beskyldninger om sexchikane fra adskillige kvinder.

Instruktøren bag Rush Hour trækker sig fra sit samarbejde med selskabet Warner Bros. efter anklager om seksuelt overgreb.

Af David Madsen

Efter Harvey Weinstein-skandalen har sluserne åbnet sig på vid gab. Inden for den seneste måned er Amazon Studios’ præsident Roy Price, instruktøren James Toback og skuespillerne Kevin Spacey og Dustin Hoffmann blevet anklaget for sexchikane og magtmisbrug.

Nu er turen kommet til Brett Ratner (X-Men: The Last Stand, Rush Hour).

I en artikel fra L.A. Times er seks kvinder trådt frem med anklager om sexchikane mod produceren og instruktøren. Blandt dem er skuespillerne Olivia Munn (X-Men: Apocalypse), Natasha Henstringe (Species) og Katherine Towne (She’s All That).

Som konsekvens af anklagerne har Playboy valgt at stoppe deres samarbejde med Ratner. Det lå ellers i kortene, at han skulle instruere en film om Playboy-stifteren Hugh Hefner med Jared Leto i hovedrollen.

”Anklagerne mod Brett Ratner er dybt problematiske. Vi finder denne type opførsel komplet uacceptabel. Og når det kommer fra os, ved du, at det er slemt,” siger en talsperson fra magasinet til The Wrap.

Trækker sig frivilligt
Brett Ratner selv har valgt at træde tilbage fra sit samarbejde med Warner Bros.

På sit produktionsselskab RatPac-Dune Entertainment har han blandt andet finansieret film som Wonder Woman, Dunkirk og den kommende Justice League.

”I lyset af anklagerne mod mig vælger jeg personligt at træde ud af samtlige aktiviteter, der er forbundet med Warner Bros. Jeg ønsker ikke at skade studiet, indtil disse personlige problemer er løst,” skriver han i en officiel udtalelse.

Kontroversiel udtalelse
Som med Weinstein og Toback har der længe verseret rygter om Brett Ratners opførsel i Hollywood-kredse. Han er kendt for sit playboy-image og har ikke været bleg for at fortælle historier om sine sex-eskapader.

Dette er heller ikke første gang, han er i mediernes søgelys. I 2011 kom han under kritik efter at have udtalt, at prøveoptagelser er for ”bøsserøve”.

Dengang slap han af sted med en undskyldning.

Frarådet retsforfølgelse
I L.A. Times’ artikel fortæller skuespilleren Natasha Henstringe, at Brett Ratner forgreb sig på hende i starten af 90’erne til en fest. Her tvang han hende til at give sig oralsex.

”Han overmandede mig fuldstændig. Han tvang mig fysisk. På et tidspunkt gav jeg bare op, og han gjorde, hvad han havde lyst til,” fortæller Natasha Henstringe.

Skuespilleren Olivia Munn fortæller, at Brett Ratner i 2004 masturberede foran hende i en trailer. Da Munn kontaktede sin advokat, blev hun som ny skuespiller frarådet at retsforfølge en af Hollywoods magtfulde mænd.

”Det gjort et stort indtryk på mig,” siger hun. ”Hvor ødelagt skal kvinder være, før folk lytter til dem?”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko