Nyhed
04. nov. 2017 | 18:50

Netflix fyrer Kevin Spacey

Foto | David Giesbrecht
Som politikeren Frank Underwood i House of Cards kan Kevin Spacey sno alle om sin lillefinger, men i den virkelige verden er han faldet så lang, han er, efter anklager om sexchikane og tilnærmelser over for mindreårige.

Streaminggiganten kapper alle bånd til den amerikanske stjerne og stopper både House of Cards og den kommende film Gore efter nye beskyldninger om upassende, seksuel opførsel.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Efter den seneste uges massive storm af anklager mod Kevin Spacey drager Netflix nu en markant konsekvens af sagen og kapper samtlige bånd til den amerikanske stjerneskuespiller.

I en officiel meddelelse udsendt i går aftes slår streaminggiganten fast, at man stopper samarbejdet med Spacey om House of Cards samt den kommende film Gore, som han skulle have spillet hovedrollen i.

I søndags beskyldte skuespilleren Anthony Rapp Kevin Spacey for at have gjort upassende seksuelle tilnærmelser mod ham tilbage i 1986, da Rapp var fjorten år.

Efterfølgende har 58-årige Spacey ikke afvist historien fuldstændigt. Han har forklaret, at han ikke husker hændelsen, men beklager og undskylder, hvis den har fundet sted. Samtidig er House of Cards-stjernen blevet kritiseret voldsomt af mange, fordi han i forbindelse med anklagerne valgte at springe ud som biseksuel og dermed knyttede overgreb sammen seksuel orientering.

Det er i kølvandet på den sag samt tre mænds nye beskyldninger om seksuel, upassende opførsel, at Netflix nu trækker stikket til Kevin Spacey-projekterne.

Skulle have spillet forfatter
Allerede i tirsdag meddelte Netflix, at man vil stoppe den populære House of Cards efter den kommende sjette sæson, som lige nu er under optagelse.

Uden Kevin Spacey som den altdominerende hovedrolle Frank Underwood ser produktionen af den nye sæson ud til at være sat på pause.

”Netflix vil ikke være involveret i en videre produktion af House of Cards, der inkluderer Kevin Spacey,” skriver streamingtjenesten i en officiel pressemeddelelse ifølge Variety og fortsætter:

”Vi vil forsætte med at arbejde med MRC (produktionsselskabet bag serien, red.) under denne afbrydelse for at evaluere vores videre færd i forbindelse med serien.”

Desuden stopper Netflix også efterarbejdet på den kommende biopic Gore, hvor Kevin Spacey spiller den berømte amerikanske forfatter og debattør Gore Vidal.

Eftertanke og behandling
Lige nu synes skæbnen for Kevin Spacey og den populære House of Cards altså uvis, efter at sagen snart har udviklet sig med nye historier.

I går åbnede britisk politi en undersøgelse af Spacey, der beskyldes for at have forgrebet sig seksuelt på en mandlig skuespiller i London. En anden anklager går på, at Spacey i 1988 skal have lokket en sekstenårig dreng og hans ven til sit hjem, hvor han serverede drinks og viste bøsseporno.

I løbet af ugen kunne det amerikanske filmmedie Deadline så skrive, at man fra Netflix side angiveligt overvejer at fortsætte House of Cards-universet med en mulig spin off-serie om Doug Stamper, Frank Underwoods skruppelløse og loyale højre hånd i serien. Det er dog endnu kun rygter, og intet er bekræftet.

Onsdag udtalte sagens hovedperson Kevin Spacey gennem sine pr-folk, at han vil søge ”eftertanke og behandling” i kølvandet på beskyldningerne mod ham. Han regnes for en af de allerstørste amerikanske skuespillere med mesterværker som The Usual Suspects, Seven og American Beauty på cv’et.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko