Nyhed
25. sep. 2021 | 09:39

Johnny Depp: ”Det er ude af kontrol”

Foto | Harald Krichel
Johnny Depp er med ikoniske roller som Jack Sparrow og Willy Wonka en af verdens førende filmstjerner. Men karrieren er blevet sat på pause, efter at ekskonens har anklaget ham for vold.

Den voldsmistænkte filmstjerne advarer mod cancel culture på filmfestivalen i San Sebastián, hvor han under protester blev hædret med en pris.

Af Anna Engmann

”Det er så meget ude af kontrol nu, at jeg kan love dig for, at ingen kan føle sig sikker. Ingen.” 

Sådan sagde Johnny Depp i den forløbne uge på en pressekonference i den spanske by San Sebastián. 

Filmstjernen, der er kendt for roller som Jack Sparrow i Pirates of the Caribbean og Willy Wonka i Charlie og chokoladefabrikken, var i den spanske kystby i forbindelse med den anerkendte filmfestival. Her skulle han modtage en hæderspris for sin store karriere. 

Men forud for overrækkelsen havde en sammenslutning af kvindelige spanske instruktører langet ud efter festivalen. Forkvinden Cristina Andreu mener, at det sender et forkert signal at hædre voldsmistænkte Depp med festivalens fineste pris. 

Pressekonferencen, der skulle handle om skuespillerens karriere, kørte hurtigt af sporet. 

En journalist spurgte, hvad Johnny Depp mente om cancel culture. Depp svarede tøvende, inden han tog bladet fra munden. 

”Der skal ikke mere end én sætning til, og jorden, du står på, er væk. Tæppet er blevet revet væk under dig,” sagde 58-årige Johnny Depp om den sociale udstødelse af offentlige personer på sociale medier under forskellige hashtags. 

Wife beater
Johnny Depps udtalelser kommer oven på de senere års anklager om vold, som han selv vedholdende har afvist. Han mener, at det tværtimod er ham, der er blevet udsat for vold af sin ekskone.

Han har således sagsøgt Amber Heard i 2019 for at have skrevet en artikel i Washington Post i 2018 om at være blevet udsat for hustruvold. 

Hun nævnte ikke Depp ved navn i artiklen, men i forbindelse med parrets skilsmisse i 2016 anklagede hun ham for at være voldelig. Parterne indgik dengang et forlig uden for retssalen. Johnny Depps søgsmål fra 2019 imod Heard er ikke afsluttet. 

Sidste år måtte stjernen se retten tage The Suns parti i en injuriesag, hvor han havde sagsøgt den britiske tabloidavis for at kalde ham ”wife beater” i en artikel. 

Efter denne afgørelse forsøgte Amber Heard at få Depps sag mod hende droppet. Uden held, da retten vurderede, at de to sager er for forskellige.

Fyret og udsat
Efter Amber Heards anklage mod Depp fyrede Warner Bros. ham fra den tredje film i Harry Potter spin-offen Fantastiske skabninger og hvor de findes.

Mads Mikkelsen erstatter ham i rollen som den onde troldmand Grindelwald i filmen, der ventes at få premiere i 2022. 

I juli i år skrev instruktøren Andrew Levita et åbent brev til MGM, hvor han anklager distributøren for at begrave Minamata, fordi Johnny Depp spiller hovedrollen. 

Filmen skulle oprindelig have haft premiere i februar 2021. MGM udtaler til mediet Deadline, at de stadig har tænkt sig at give filmen premiere.

Højdepunkter: Johnny Depp som Jack Sparrow

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko