Nyhed
18. okt. 2023 | 17:27

Krig i fuld skala

Foto | Aidan Monaghan

Ridley Scott under optagelserne af Napoleon, der selv for den garvede instruktør af klassikere som Blade Runner, Alien og Gladiator har været noget helt specielt.

Ridley Scott er blevet grebet af Napoleons storhedsvanvid, og hans film om den megalomane general er en af de mest ambitiøse krigsfilm i nyere tid.

Af Frederik Hoff

”Jeg begyndte at tænke som Napoleon, og den indflydelse kan være fantastisk, men den kan også være fatal,” siger Ridley Scott i en ny vignet.

Vignetten, der kan ses efter artiklen, promoverer hans kommende storfilm – eller snarere kæmpefilm – Napoleon.

Den berygtede general og kejser fra 1800-tallet fik den garvede instruktør til at tænke ualmindeligt stort i sin genopførsel af Napoleonskrigenes store slag.

Han har før gennemført episke gigantproduktioner som Gladiator og Kingdom of Heaven, men Napoleon er en uhørt stor mundfuld.

”Alt skulle laves i ét hug. Jeg havde 300 mand, 100 heste og elleve kameraer i marken,” siger Scott, mens en glorværdig krigsscene udspiller sig i baggrunden. ”Det er fantastisk, for man genopfører faktisk de virkelige slag.”

I slutningen af vignetten tager hovedpersonen selv ordet med Joaquin Phoenix’ stemme og demonstrerer det storhedsvanvid, der dækkede Europa med blod og nu inspirerer Ridley Scott:

”Jeg følger i fodsporene på Alexander den Store og Cæsar. Jeg er bestemt til storhed.”

Der er også netop udkommet en ny trailer til filmen, og den hentyder til Napoleons begyndelse som en upopulær, korsikansk soldat med bitre ambitioner samt det konfliktfyldte ægteskab med Joséphine, spillet af Vanessa Kirby.

Ridley Scott fortæller om optagelserne

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko