Nyhed
11. dec. 2019 | 10:14

Shortlist-vinder udtaget til amerikansk festival

Foto | Pernille Ringsing
Instruktør Kristian Håskjold sidder nede til højre sammen med holdet foran og bag kameraet på Kemohjerne, hvor 28-årige Oliver (Adam Ild Rohweder, i midten) bliver diagnosticeret med kræft.

Kristian Håskjold – vinderen af Ekko Shortlist Awards 2018 – skal til Sundance med Kemohjerne, der bliver den første danske serie på festivalen nogensinde.

Af Nicki Bruun

Hos Ekko gav vi fire stjerner til Kemohjerne, da serien i oktober kørte på TV 2 i forbindelse med kampagnen Knæk Cancer.

Nu har de også i udlandet fået øjnene op for serien, der med stærke følelser og befriende humor tackler sygdommen kræft.

Kemohjerne er som den første danske serie nogensinde blevet udtaget til den førende amerikanske festival Sundance.

Et af landets største talenter, den 30-årige instruktør Kristian Håskjold, står bag serien. Han har instrueret de fem korte afsnit, som han også har skrevet sammen med Johan Wang, der er udviklingschef for producenten Splay One.

Kristian Håskjold vandt sidste år hovedprisen ved Ekko Shortlist Awards for sit sprælske kærlighedsdrama Forever Now. Instruktøren går nu på filmuddannelsen Super16, hvor han senest har lavet midtvejsfilmen Krokodilletårer.

”Jeg er helt utrolig stolt og glad over, at Kemohjerne får lov at blive præsenteret for publikum på Sundance, som er en af de vigtigste filmfestivaler i verden. Med serien har jeg – inden for fiktionens rammer – ønsket så autentisk som muligt at skildre, hvad de fysiske, psykiske og sociale konsekvenser er af at gå igennem et kræftforløb,” udtaler Kristian Håskjold i en pressemeddelelse.

”Jeg ser udtagelsen af serien som en kæmpe anerkendelse af, at jeg i samarbejde med det dygtige hold er lykkedes med at få formidlet det svære indhold, så det vinder genklang hos andre mennesker.”

Dansk deltagelse
Kristian Håskjold har hele fem film på Ekko Shortlist, deriblandt førsteårsfilmen En værdig mand, som Troels Lyby var nomineret til bedste mandlige skuespiller for ved dette års Ekko Shortlist Awards.

Det er ikke instruktørens første tur på den amerikanske festivalscene. I 2017 vandt han prisen for bedste kortfilm på South by Southwest med Forever Now.

Med udtagelsen er der kommet lidt mere dansk deltagelse på Sundance-festivalen, der sparker filmåret 2020 i gang ved at løbe fra 23. januar til 2. februar.

På festivalen bliver det desuden til verdenspremiere på den danske dokumentar Into the Deep, der følger miljøet omkring Peter Madsen helt op til hans mord på den svenske journalist Kim Wall.

Også Viggo Mortensens debut som instruktør, Falling, bliver vist på den amerikanske festival.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko